Măști produse în România. „Se vor găsi peste tot”

1629

Tot mai multe fabrici și ateliere s-au reprofilat în această perioadă de criză și au început să producă combinezoane și măști de protecție, insuficiente pe piață în momentul de față. Inclusiv, fabrica Moveos de la Rovinari, care realiza centuri de siguranță auto, a trecut la producerea de combinezoane medicale și halate de vizitare. „Din discuțiile purtate cu managerii companiei, am aflat că au în curs de certificare sanitară și materialele pentru producția de măști medicale”, anunța primarul Robert Filip.
Începând cu 15 aprilie, atât medicii, cât și populația nu vor mai avea probleme cu măștile de protecție, susține ministrul Economiei, Virgil Popescu.
„S-a pornit producția în țară de măști și combinezoane. Primim cereri din partea unor firme care doresc să producă. Vom pune în practică o metodă de achiziție a tuturor – măști și combinezoane, inclusiv biocide. Producătorii români să știe că au unde să vândă aceste produse. Cred că începând cu 15 aprilie vom putea produce suficiente măști să ajungă la populație și la medici. Cred că ești mult mai în siguranță din punct de vedere sanitar, dacă ieși din casă purtând o mască”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here