Amenzi de peste 40.000 de lei, pentru cei care au ieșit din casă după ora 22.00

1352

După ce au intrat în vigoare restricțiile ordonanței militare, polițiștii și jandarmii din județul Gorj au efectuat, luni, după ora 22.00, primele controale în cazul persoanelor care se aflau încă pe străzi. În total au fost aplicate 30 de amenzi, în valoare de peste 43.000 de lei. Conform ordonanței militare, între orele 22.00-06.00, oamenii pot circula doar în situații de urgență și având asupra lor o declarație pe propria răspundere, în care să precizeze motivul pentru care se află noaptea pe străzi.
,,În data de 23 martie, începând cu ora 22.00, polițiștii și jandarmii gorjeni au efectuat acțiuni ce au avut ca scop principal verificarea respectării măsurilor impuse de Ordonanța Militară Nr. 2 din 21 martie 2020, pe raza județului Gorj.
În urma verificărilor, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale unor persoane care au părăsit locuința, după ora 22.00, fără a avea un motiv prevăzut de art.4 din Ordonanța Militară nr.2/2020. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 43.800 de lei. Facem apel la cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19!”, se precizează într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Luni seara, un tânăr care nu a respectat măsura de izolare la domiciliu a primit o amendă în valoare de 500 de lei.
,,Acesta a fost depistat de către polițiștii de ordine publică, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Bălești, împreună cu un prieten. Ambele persoane au fost plasate în carantină într-un centru de pe raza județului Gorj”, se mai precizează în comunicatul DSP Gorj.
Ieri, la ora 08.00, la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu 2414 de persoane și 229 de în carantină.La nivel național, peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației au fost depistate și sancționate în prima noapte în care au intrat în vigoare prevederile Ordonanței Militare Nr. 2 din 2020.
,,În perioada 23 martie, ora 22.00 – 24 martie 2020, ora 06.00, la nivel național, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației. De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, iar polițiștii au aplicat față de acestea 19 sancțiuni contravenționale. Nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantina care au părăsit locația în care au fost plasate. Reamintim că, în conformitatea prevederilor Ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile”, au anunțat reprezentanții Poliției Române.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here