Ca la noi, la nimeni – Ministrul (Ne)Sănătății, de mai multe ori „penal”!

689
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Pentru unii mumă, pentru alții ciumă.” – Zicală românească

Chestiunea cu Ordonanța de Urgență dată Noaptea ca Orban – mă refer la cea cu privatizarea Sănătății -, atunci când știa că va fi demis prin Moțiune de cenzură, fără semnătura ministrului Sănătății, sibianul Victor S. Costache, este floare la ureche față de alte mișmașuri cu iz penal ale medicului Victor Costache. El n-a fost prezent la ședința Guvernului Orban I din pricină că s-a deplasat în Franța, pe banii statului, cu motivul mincinos că se întâlnește cu omologul său din Guvernul Franței. Om serios, cu care, desigur, Victor Costache nu s-a văzut nici măcar o secundă!
Dar aceste mârlănii sunt fleacuri față de alte isprăvi ale sale, anterioare avansării dubioase în funcția de ministrul al (Ne)Sănătății României.
Ministrul Victor Costache este acuzat că a folosit dispozitive medicale neautorizate în intervențiile chirurgicale pe care le efectua în urmă cu câțiva ani. Așa de pildă, Doamna Tanța Ioanițescu, soția unuia dintre foștii pacienți ai actualului ministru al (Ne)Sănătății noastre, a trimis o mărturie în acest sens pe care Cotidianul de marți, 18 februarie 2020, a publicat-o integral. Și din care vom relua și noi o parte esențială!
„L-am văzut și l-am auzit aseară pe ministrul Costache pe mai toate posturile TV, vorbind despre legalitate, autorizații, măsuri drastice, etc.
Țin să-i aduc aminte ministrului Costache că, la data de 21.10.2013, l-a operat pe soțul meu folosind un dispozitiv medical neautorizat de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, conform legislației EU și României.
Repet – operația a fost efectuată la data de 21.10.2015. Aprobarea dată de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, cerută de medicul Costache, a fost dată la data de 28.10.2015, la doi ani diferență de această operație.
Ținând cont de faptul că, în timpul celor doi ani (2013-2015), medicul Costache a efectuat în continuare operații cu același dispozitiv (la o sumă considerabilă), câți dintre pacienți au cunoscut faptul că sunt folosiți drept subiecți umani cu acest dispozitiv, au avut probleme postoperatorii, sau chiar au decedat, fără să cunoască metoda #revoluționară# folosită de medicul Costache?
Oare cum se numește în legislația din România(dacă mai există, sau dacă mai este aplicată), această faptă a ministrului Costache?(…)
Și individul medic avansat ca ministru PNL – Victor S. Costache – are persoane influente la vârf, fiind sibian și conorășean cu Raluca Turcan, viceprim-ministru interimar al Guvernului Orban. Vă închipuiți cu siguranță, că dacă ministrul (Ne)Sănătății României era PSD-ist până acum ar fi înfundat demult pușcăria. Motive pentru arestarea sa sunt destule!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here