Peste 1.700 de viroze şi pneumonii, raportate la nivelul Gorjului! Prefectul trasează directive!

1415

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a transmis în aceste zile ultima situație statistică privind numărul cazurilor de viroze și pneumonii din județ. Este vorba de peste 1.700 de persoane care au fost diagnosticate cu aceste afecțiuni, în săptămâna 21-27 ianuarie 2020.

Peste 1.700 de persoane din județul Gorj au ajuns la cabinetele medicale sau la spital, prezentând simptome de afecţiuni ale căilor respiratorii. Mai precis, nu mai puţin de 1.748 de bolnavi au necesitat îngrijiri medicale.,,Am avut în total 1.261 de cazuri de viroze, din care 115 internări, precum și 487 de cazuri de pneumonii cu 122 de internări”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. De altfel, în ultima săptămână, 41 de persoane din județul Gorj s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere. La ora actuală, în judeţul Gorj mai sunt 807 doze de vaccin antigripal, care se află la cabinetele medicilor de familie din teritoriu. Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii DSP Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.În ultimele zile, Cristinel Rujan, prefectul judeţului Gorj, a lansat un apel către autoritățile sanitare și către cele din educație în care arată că se impun măsuri urgente pentru a preveni o epidemie de gripă. Informarea a fost transmisă către Direcția de Sănătate Publică Gorj și Inspectoratul Școlar Județean Gorj. „Trebuie să existe, în primul rând, o comunicare foarte bună la nivel instituţional între unitățile sanitare și Direcția de Sănătate Publică, pe de o parte, și DSP și Inspectoratul Școlar Județean, pe de altă parte. Să se insiste și pe rolul profesorului și al cadrelor medicale din cabinetele școlare. Pot face anumite observații și lua măsuri, dacă sunt copii bolnavi. Vrem să prevenim apariția unei epidemii de gripă la nivelul județului Gorj“, a declarat prefectul județului Gorj.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Autovaccinarea Naturală rămâne la baza rezistentei mamiferelor, la om necesita o educație individuală pentru aplicarea metodei deoarece amnezia sau/și neglijarea promovării a condus la protezarea (nu protejarea) imunizării mamiferelor (prin vaccinările cunoscute, de la BCG pana la cele antivirale cunoscute in prezent).
    Am constatat aceasta in urma excursiei din Sry Lanka la băștinașii a căror legislație nescrisa este mai eficientă decât cea scrisă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.