Puși să monitorizeze cazurile de gripă din școli

1860

Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare să monitorizeze cu atenție starea de sănătate a elevilor din școli, în contextul apariției a numeroase cazuri de gripă și a suspendării cursurilor în unitățile de învățământ.
„Solicitarea mea către inspectoratele școlare județene vizează nevoia de monitorizare cu atenție a situațiilor de criză ce pot apărea, informarea Ministerului Educației și Cercetării în privința acestor cazuri și menținerea unei legături permanente cu direcțiile județene de sănătate publică, precum și cu directorii unităților de învățământ. De asemenea, este imperios necesar să nu mai înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție din unitățile de învățământ”, a transmis, miercuri, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, în cadrul unei videoconferințe organizate cu inspectorii școlari generali.
Mai mult, a fost semnat un protocol de colaborare între ministerele Educației și Sănătății, care detaliază măsurile de aplicat, acesta urmând să fie transmis către inspectoratele şcolare judeţene şi direcţiile judeţene de sănătate publică.
Amalia Şerban, director în cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat că în cazul în care profesorii constată că elevii prezintă simptome de gripă, ar trebui să-i cheme pe părinţi pentru a-i lua acasă. „Teoretic, este atribuţia medicului şcolar şi a asistentei din cabinetul medical şcolar de a face triajul copiilor în fiecare dimineaţă şi, în special în această perioadă, profesorii ar trebui să vadă dacă la primele ore copiii manifestă simptome de gripă sau alte afecţiuni şi ar trebui să cheme părinţii pentru a-şi lua copiii acasă. Înţeleg că sunt nelămuriri… Profesorii nu se simt foarte confortabil de a lua ei această decizie. În urma colaborării cu Ministerul Educaţiei, vom vedea exact cum se va face de acum încolo”, a explicat Șerban.
În ultima săptămână, în Gorj s-au înregistrat aproape o mie de cazuri de viroze, cei mai afectați fiind copiii sub 14 ani. S-au raportat și 400 cazuri de pneumonii.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here