Aruncă tineri în bătălia electorală. „90% din candidați nu au mai candidat niciodată”

1433

Pro România va avea la alegerile locale din vară candidați aflați în marea lor majoritate la primul test electoral. Este anunțul făcut de deputatul de Gorj Victor Ponta, liderul Pro România, care spune că este nevoie de o nouă generație de primari, consilieri locali, consilieri județeni și șefi de Consilii Județene.
„De principiu, avem candidați în toate localitățile. Am cam început să îi punem pe hartă. 90% din candidați nu au mai candidat niciodată, nu au mai fost la PSD, nu au mai fost la PNL, sunt oameni tineri în general care nu lucrează la stat, lucrează în privat. Am fost și uimit. «Mă, sigur vrei să faci politică?». «Da». «Dar vrei o funcție la stat?» «Nu, am firma mea sau lucrez la multinațională». «Și ce te nemulțumește?». «Am văzut PSD-ul, am văzut PNL-ul, nu sunt cu USR-ul că toată lumea la pușcărie, cred că localitatea mea se poate dezvolta»”, a spus Ponta, menționând că miza este „să crească” niște tineri care să emită pretenții pentru 2024.
„Evident că aparatele de partid PSD și PNL sunt mult mai puternice, dar începi să crești o nouă generație de aleși locali, avem nevoie de o schimbare, lucrul ăsta trebuie făcut pe termen lung. Dacă doream pe termen scurt, făceam ca partidul domnului Băsescu, votam cu Orban, îmi dădea și mie 7 funcții. Dar scopul Pro România nu e ăsta, scopul e să reprezint oameni de centru-stânga moderni, care nu se regăsesc în PNL sau USR și, în al doilea rând, să îi obligăm pe cei de la PSD să se reformeze măcar de frica noastră sau de gura noastră, după ce au pierdut atât de mult să se trezească și să facă niște schimbări pe care nu au avut curaj să le facă”, a declarat Victor Ponta, la România TV.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here