Apa din Tismana, trecută de Aparegio pentru atragerea de investiții! Procedura, urmată de sabotaj

1469

Aparegio răspunde de mai puțin de două săptămâni de furnizarea apei pentru cele 2600 de gospodării din Tismana, apa fiind trecută de la un operator privat la cel regional. Trecerea s-a făcut prin hotărâre de CL, scopul fiind ca localitatea să beneficieze de fonduri europene, prin intermediul operatorului regional, în valoare de 18,4 mil. euro. Cu acești bani se va face în localitate o stație de epurare, 42 de km de canalizare și modernizarea sistemului actual de aducțiune a apei. Din cei 14 consilieri, 8 au votat pentru, restul împotrivă. Cei care au fost împotriva acestei treceri au avut ca argument doar creșterea tarifului pentru consumatori de la 1,62 de lei la 2,85 de lei. Votul contra a fost urmat însă de niște situații ciudate care l-au determinat pe primarul localității, Marian Slivilescu, să reacționeze dur, prin postarea unui comunicat de presă.

Consilierii care au votat împotrivă, potrivit edilului local, nu s-au limitat doar la asta, ci fie direct, fie prin apropiați, au reclamat public diverse defecțiuni care, deși existau înainte de preluarea apei de către Aparegio, au devenit brusc, de nesuportat, acum. ,,La intrarea în Tismana, pe porțiunea motel, era o pierdere de apă de peste două luni de zile. Cei de la Aparegio au rezolvat problema în 2 zile. Comentatorii în cauză au spus, însă, pe rețele de socializare că Aparegio este de vină pentru problemă, asta deși operatorul a rezolvat problema, cu motivația că acolo s-ar fi format un patinoar. Situația reclamată nu a fost însă reală. Cu toate acestea, primăria și cei de la drumuri au intervenit atunci în zonă împiedicând ajungerea apei pe carosabil și nu a fost niciun accident. Cu toate acestea și acum se comentează împotriva Aparegio”, a declarat primarul Slivilescu.

Sabotaj la Celei?!
O altă situație, care induce clar ideea de sabotaj, este închiderea unei vane de la stația Godinești în satul Celei, chiar în noaptea de Anul Nou. Ulița Gind a rămas astfel, două zile, fără apă, fapt care a nemulțumit locuitorii, deși cineva a închis pur și simplu vana, bazinele rămânând goale. ,,Normal că ne-am gândit la sabotaj, ne-am gândit chiar că un copil ar fi închis vana, dar situația nu e prea credibilă. Din acest motiv, ne așteptăm să se mai înregistreze astfel de situații, pentru a se scoate în evidență că Aparegio nu ar fi bun pentru Tismana”, a completat edilul local.

Fiți cinstiți, nu ipocriți!
De altfel, primarul de Tismana a postat un comunicat de presă, duminică, astfel: ,,Am asistat, în ultima perioadă, la aprecieri și acțiuni de la câțiva „postaci” foarte activi pe facebook(consilieri, reprezentanți de partid, oameni cu convingeri ferme etc.) care speră să ajungă reprezentanți ai comunității! Îmi permit, pe baza educației și experienței acumulate, să le recomand câteva repere-îndemnuri în încercările lor de a obține voturile cetățenilor”. Primarul Slivilescu le transmite celor vizați să fie cinstiți pe timpul vieții, astfel: ,,este nerecomandat să se facă acuzații despre alții, ca de exemplu: cine a furat curent electric, lemne sau altceva. Lumea este mică!”. Le cere și să nu fie ipocriți de genul: ,,nu plângeți de grija semenilor doar pe Internet, mai ales dacă aveți salarii, indemnizații sau pensii „nesimțite” din care nu ați ajutat măcar un nevoiaș”, dar și să spună adevărul oricât de neconvenabil este deoarece ,,după un timp, minciuna iasă la suprafață”. Edilul le mai cere, în comunicat, să nu mai asculte bârfele și zvonurile și să dea soluții reale la problemele comunității, nu doar să le critice.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here