Scrisoarea săptămânii – Minima moralitate moare!

439

Cele relatate mai jos au fost auzite la o terasă a Clubului Pensionarilor din Peştişani. O discuţie aprinsă, între pensionari, pe tema educaţiei şi a bunului simţ a unor tineri localnici.

Rămânând cu căruţa în pană, la una dintre roţi, numitul Grigore Alesu, cunoscut sub porecla de „Beacă”, a apelat la un apropiat să-i împrumute pentru câteva ore roata de rezervă a Daciei sale. Acesta, de bună credinţă, i-a împrumutat-o, specificând că imediat ce îşi rezolvă pana, să-i aducă roata. Au trecut câteva luni, fără ca „Beacă” să-i restituie roata de rezervă binefăcătorului. Întâmplarea a făcut să se întâlnească întâmplător cu proprietarul roţii. La întrebarea „Când ai de gând să o restitui?”, răspunsul a fost stupefiant: „Când voi avea timp!” Despre acest individ se spune că este student în an terminal, la una din facultăţile pe cale de dispariţie ale Universităţii „C. Brâncuşi” din Târgu Jiu, cea de Ştiinţe Juridice pare-mi-se, urmând a se înscrie şi la masterat. Interesant mai este şi faptul că aproape zilnic este văzut la diferite activităţi, cu căruţa şi cu “drujba” la transport lemne. Nefiind exclus ca astfel să facă rost de bani pentru a unge mecanismele facultăţii cu pricina şi a-i îmbuna pe profesori. Respectivul „studinte” a fost implicat şi în diferite scandaluri la Discoteca locală, a lui Ionel Purec, celebră în tot judeţul, şi prin barurile comunei Peştişani, fiind bine cotonogit de inamici, dar şi de mascaţi. În discuţia dintre pensionari se mai vorbea că nu valoarea unei roţi de rezervă îl deranja pe distinsul domn, care i-ar fi făcut de multe ori mult bine, ci lipsa de parolism şi bun simţ, lipsa de respect şi de recunoştinţă. Dacă nu peste mult timp Grigore Alesu va primi şi diploma de licenţiat în ştiinţe juridice, poate la distanţă, să afle cel puţin acum că recunoştinţa este o povară grea. Nu numai pentru un individ ca Alesu, zis Beacă, ale cărui carenţe în educaţie şi cultură spun multe.

Victor Fuiorea, Peştişani

N.R. Fostul nostru coleg de breaslă Manole Bălăoi, vechi combatant al Gazetei Gorjului, chiar a propus să lansăm invitaţia tuturor corespondenţilor din comunele judeţului Gorj să ne scrie. O reînnoim, cu acest prilej.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here