Guvernul Orban, învestit. Iriza, pas înapoi!

1935

Guvernul Orban a primit votul de învestitură al Parlamentului. Pentru cabinetul condus de liderul PNL au votat senatorii și deputații liberali, USR, UDMR, PMP, ALDE, ai minorităților și câțiva dintre parlamentarii PSD și Pro România. În total, 240 de voturi „pentru”, deși erau suficiente 233.
Cu toate că a susținut că va vota pentru învestirea Guvernului Orban, senatorul PSD de Gorj, Scarlat Iriza, s-a răzgândit în ultima clipă. El nu a fost prezent în sală, PSD boicotând ședința, în încercarea de a nu asigura cvorumul necesar votului. „Am stat în cumpănă, am judecat ce este bine pentru țară și am stabilit astăzi (nr. luni) că nu o să merg la vot. Sunt un om de echipă, 27 de ani am stat în PSD, și, de obicei, ce zice echipa, aia fac. Am cântărit, am analizat CV-urile tuturor miniștrilor și am ajuns la concluzia că nu este un guvern care să poată să continue ce a început PSD-ul”, a spus Iriza, la un post local de radio.
În schimb senatorul PSD de Dolj Eugen Gioancă, cel care a preluat mandatul lăsat liber de europarlamentarul Claudiu Manda, a votat, în plenul reunit de luni al Parlamentului, pentru învestirea Guvernului condus de Ludovic Orban.
Noul Guvern va avea 16 miniștri. „Vă mulțumesc și aveți încredere în noi”, a spus premierul după votul din plen.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here