Fonduri nerambursabile pentru ambulatoriul din Novaci

1760

Primăria Novaci a atras fonduri europene de peste două milioane de euro. Contractul de finanțare a fost semnat, săptămâna trecută, de către primarul Dumitru Leuștean. Banii vor fi folosiți pentru extinderea ambulatoriului Spitalului Orășenesc Novaci.

Valoarea totală a proiectului este de 10.803.328,16 lei, din care suma solicitată este de 10.470.641,60 lei (2.247.690,54 euro).
„Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor sărace și celor din zonele cu acces redus, prin investiții în extinderea și dotarea Ambulatoriului din orașul Novaci”, anunță Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

O nouă clădire
Practic, pe amplasamentul Spitalului Orășenesc Novaci se vor realiza, prin proiect, lucrări de extindere și dotare a infrastructurii spitalului, prin construirea unui nou corp de clădire S+P+5E+M integrat funcțional de clădirea existentă printr-un corp de legătură, un pasaj suspendat, ce va face posibilă comunicarea între cele două. Clădirea va avea o suprafață construită de 175,75 metri pătrați.
Corpul de legătură dintre construcția la sol a ambulatoriului și cea a spitalului va avea o suprafață construită de 78,80 mp și un culoar de circulație cu o lungime de 29,22 m și o lățime de 2,50 m.

Lucrări și dotări
„Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi: montare linoleum antibacterian la demisol, parter și etajele 1, 2, 3, 4 și 5, iar la mansardă vor fi plăci ceramice în băi și vestiare, covor PVC în sala de odihnă și rășină epoxidică în spațiul tehnic; pereții interiori vor fi finisați cu vopsea lavabilă antibacteriană, iar în zonele cu dușuri cu plăci ceramice și vopsea lavabilă antimucegai; instalații termice, sanitare climatizare și ventilare, stingere incendiu, curenți slabi și generatoare de curent electric amplasate la mansarda imobilului și montare lift”, mai anunță ADR SV Oltenia.
Noul ambulatoriu va beneficia de echipamente medicale, mobilier și dotări specifice pentru cabinetele medicale și spațiile tehnice.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here