Primăria Tismana, în blocaj

432

Primaria TismanaRelatam acum o lună de zile despre un proiect de reabilitare a pajiştilor alpine şi de creare a unor condiţii propice dezvoltării păstoritului în Munţii Oslea şi Boul, aparţinând de oraşul Tismana.

Proiect respins însă într-o şedinţă a Consiliului Local Tismana. Având în vedere că nu am fost de faţă la acea şedinţă, primind informaţia falsă că s-ar fi vrut ca punerea acelui proiect în practică să revină unui ONG străin, m-am prezentat joi, 24.06. a.c., la noua şedinţă a Consiliului Local pentru că aflasem despre reluarea proiectului.

Reluarea ajutorului păstorilor

Gândeam că Proiectul de Hotărâre se relua pentru că prea era important ca să nu se abandoneze vechea practică a păstoritului în munţii noştri. Şi apoi, era vorba de ciobanii Tismanei care-şi dăduseră cu încredere votul pentru actualii consilieri. Realitatea era însă alta: la bieţii ciobani se gândise Fundaţia Tismana şi doar o mână de consilieri, fundaţia chiar modificându-şi statutul printr-un act adiţional ca să poată să-i ajute pe păstori. Ea formulase, de fapt, o cerere pentru reluarea proiectului, fondatorii fundaţiei fiind de acord ca să colaboreze şi cu A.L.I.A.T., vechiul ONG care solicitase acest lucru în şedinţa trecută, printr-un parteneriat sau subînchiriere, munţii fiind destul de întinşi.

Ratarea proiectului benefic

Aşadar, se părea că nimeni nu mai avea interesul ca acest proiect să nu treacă de voturile consilierilor. Şi totuşi, contrar oricărei logici, acest proiect benefic pentru toţi n-a trecut. Cum n-au trecut nici altele la fel, aveam să aflu. De unde această ciudăţenie?

Lucrurile sunt extrem de simple în contextul general prin care trece ţara: iniţiatorul proiectului era consilierul PDL, dr. Nicu Brânzan, iar coautor primarul Costel Buzianu. Şi în isteria generală, care a cuprins azi ţara, creată de isteria băsescului, un proiect al unui primar PDL nu trebuie să treacă! Nu contează că acel proiect e benefic pentru oraş! Isteria, ura şi duşmănia pe faţă a cuprins România până la cea mai simplă formă a autorităţii statului. Împotrivă s-au pronunţat consilierii Tică Drumen, Marian Slivilescu, Gelu Văcaru, Gh. Sarcină, Doru Gheorma şi culmea, Tică Dumitru consiler PDL, pe deasupra şi inginer silvic! Li s-a alăturat Ion Răuţ, consilier independent-contra pentru orice proiect mirosind a-l avea coautor pe primar.

Efectele cârmei marelui marinar

Blocaj total până şi în consiliile locale, aici s-a ajuns sub cârma marelui marinar! Peste poporul român, închis în cuşca sovietică o jumătate de secol, apoi minţit cu „schimbarea” timp de două decenii, se aşternu lunga toamnă a nopţii fără de aşteptare, noaptea cea fără de speranţă, noaptea fără de ţel! Până şi în vremea „iepocii” aceleia, hulitul Ceauşescu ne lăsase speranţa cea de seară: adormeam ascultând cu optimism Europa Liberă. Ştiind prea bine că undeva trăiesc popoare fericite şi prospere, că ele nu-s departe de noi, speram că va veni o bună zi în care vom trăi şi noi ca un popor descătuşat. Adormeam şi visam să prindem ziua aceea… Şi chiar dacă n-o fi să fie cu generaţia noastră, gândeam ca măcar fiii noştri s-o prindă.

Oracolul brucanian, după 20 de ani

În anul 2010, la împlinirea sorocului oracolului brucanian de democraţie, nu mai avem nici o nădejde să trăim viaţa aceea minunată! Decepţia şi disperarea au luat locul acelei visări frumoase, iar pe copiii noştri am început să-i plângem. Le plângem de milă căci sclavi vor fi toată viaţa lor, victime ale băncilor străine şi ale noilor ciocoi. Iar „Europa Liberă” nu mai există ca s-ascultăm speranţa de departe. Şi nici BBC-ul sau alte „voci curate”. Astăzi ele îşi au sediile redacţiilor la noi în ţară, devenind vocile spurcate ale călăilor copiilor noştri ce-s nevoiţi să-şi ia în cap lumea largă.

Consilierii contra ciobanilor !

Culmea este că nu-i normal ca atunci când te vezi ales cu voturile ţăranilor, fie ei şi ciobani din oraşul Tismana, să uiţi de problemele graţie voturilor cărora ai ajuns consilier local. Prin poziţia lor, consilierii locali au dovedit că sunt contra ciobanilor!

Ciobanii cer 4 miliarde consilierilor !

Mai nou, se aude că straşnicii păstori tismăneni au dat în judecată consilierii locali ai oraşului Tismana, cărora le solicită să plătească nu mai puţin de vreo 4 miliarde de lei în bani vechi! Ar fi o premieră să câştige ciobanii, iar consilierii locali să plătească banii ceruţi. Întrucât, după cum se vede, şi aşa îi iau degeaba!

Prof. Nicolae N. Tomoniu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here