Ca la noi, la nimeni – Amatorismul Nimicului!

776
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Sunt oameni care vor face totul pentru a nu face nimic.” Andrzej Majewski (traducere de Valeriu Butulescu)

S-ar putea zice că avem prim-ministru desemnat, aprobat întâi de Noul PNL și apoi de Șeful Noului PNL – încă Preș. Klaus Werner Iohannis. Ziua desemnării, marți 15 octombrie, corespunde cu cea de marțea celor trei ceasuri rele. După „guvernul meu” sau Guvernul ZERO condus de nealesul și incompetentul Dacian Julien Cioloș, a venit rândul „premierului meu!”
Și așa cum ex-președintele Traian Băsescu a avut Boc-ul lui, Sasul Iohannis are Orban-ul său. Pretinsele consultări să fie de vină? Ori Marele Nimic din vârful Dealului unde se află Palatul Cotroceni și-a râs cinic în barbă că dacă amatorismul merge la președinție și încă fără vreo suspendare numai din teama ori disprețul PSD față de El, nu riscă nimic să încerce și amatorismul guvernamental.
O greșeală imensă, care s-ar putea să-l coste cu mult mai mult decât ar fi putut crede. El, adică Iohannis-ul, își dorește cu ardoare un al doilea mandat prezidențial, pentru ca imunitatea să-l scape de dosarele penale pe care le are, numai că planurile strategilor lui se dovedesc a fi greșite. Nu numai că a pus la încercare capacitatea, mai exact spus incapacitatea, managerială și de negociator a lui Orban Ludovic, dar își joacă o carte pierzătoare și EL, care este în campanie electorală de aproape doi ani.
Omul nu are o idee constructivă pentru Țară și pentru cetățenii săi, nu a avut un proiect de Țară în cei aproape cinci ani de mandat și, acum, s-a lăsat la mâna unui Orban în care nu crede nimeni. Nici măcar Rareș Bogdan, europarlamentarul Noului PNL, cel ce abia așteaptă să pice Guvernul Orban. Sigur, asta în cazul fericit în care Guvernul Orban ar ajunge la votul de investitură. Drumul e lung și anevoios.
Cum Preș. Klaus Werner Iohannis blochează activitatea Guvernului Dăncilă, lăsat fără vreo șase miniștri, mai blochează și Parlamentul ori de câte ori are prilejul apreciem ca binevenită blocarea votului de investitură anunțată de PSD!
Președintele social-democraților, Viorica Dăncilă, după numirea previzibilo-amatoristică a spus: „Este promotor al măsurilor de austeritate(referindu-se la Orban Ludovic, n.m. I.P.). Până acum am văzut numai amatorism, niciun program de guvernare, nicio echipă, niciun plan, nicio majoritate, nimic.”
Așa cum au făcut majoritate la susținerea moțiunii de cenzură, PSD le cere celor șase partide mai cu moț din opoziție să facă și acum cvorum măcar. Nu li se cere mult, doar 233 de parlamentari. Numai că individul Orban Ludovic, neavând de niciunele – așa cum a precizat primul ministru interimar al României, Viorica Dăncilă – nu are cum negocia și nici ce compromisuri să facă pentru a strânge nici voturile necesare investirii și nici măcar numărul de parlamentari necesari la cvorum. În ambele variante, Guvernul Werner/Orban pică.
„Ludovic Orban, premierul fără Guvern, recunoaște că a discutat cu Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, și că nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce privește situația economică a României.
După toată propaganda mincinoasă din ultimii ani, îi vedem acum pe liberali recunoscând spășiți că situația României este una stabilă.cu potențial de creștere continuă. Nici greaua moștenire nu mai e ce era odată”, a scris PSD pe Facebook.
În aceste condiții, vă dați seama că candidatul(cacofonie intenționată, n.m. I.P.) Preș. Klaus Werner Iohannis riscă să nu prindă nici turul doi al alegerilor prezidențiale?!
ION PREDOȘANU

P.S. Balamaua Pro România a dat chix! PSD ar agrea o colaborare cu acest partiduleț ,de strânsură, dar fără liderul lui – celebrul deputat de Gorj supranumit Pinocchio! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here