Stăncioi, obligat să o despăgubească pe avocata Dondera cu o sumă uriașă!

2718

După ce i-a stricat sărbătorile de iarnă acum câțiva ani pentru că a intrat în casă și i-a furat bijuteriile și ce a mai putut lua cu el, Petre Stăncioi a fost găsit bun de plată acum în fața avocatei Anca Dondera. Fostul patron de la FTE, cel care la începutul anilor 2000 își făcea de cap prin oraș și amenința pe oricine îl „supăra”, inclusiv polițiști, are să îi achite acum victimei sale o sumă pentru care, cu siguranță, proprietățile îi vor fi executate în cele din urmă. „Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile Dondera Anca şi obligă, în solidar, inculpaţii Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel, Bubăciosu Aron Valentin, Roşca Ion, Vîlceanu Constantin şi Căzănel Bogdan Constantin la plata către aceasta a sumei de 150.000 de lei cu titlu de daune materiale. Respinge cererea părţii civile Dondera Anca de acordare a daunelor morale. (..)Admite cererea părţii civile Dondera Anca şi dispune luarea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile ale inculpaţilor Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel, Bubăciosu Aron Valentin, Roşca Ion, Vîlceanu Constantin şi Căzănel Bogdan Constantin prin instituirea unui sechestru asupra acestora(…)până la concurenţa sumei de 150.000 lei acordată părţii civile Dondera Anca”, se arată în decizia instanței. Urmează apoi în conținutul hotărârii judecătorești o lungă listă de bijuterii pe care hoții le-au furat din casa avocatei și pe care le-au vândut ori chiar le-au distrus. Cei în cauză nu au de plătit bani grei doar către Dondera, ci și către o altă victimă a lor, rude ale primarului de la Rovinari, Robert Filip, pe care Stăncioi l-a urmărit zile în șir pentru a fi sigur că pune la punct un plan infailibil pentru a fura fără să fie prins.
„Admite în parte acţiunea civilă a părţilor civile Crăc Nicolae Cristi şi Crăc Cristina şi obligă, în solidar, inculpaţii Stăncioi Petre şi Stăniloiu Constantin Viorel, la plata către aceştia a sumei de 70.000 de lei cu titlu de daune materiale şi în solidar inculpaţii Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel, Roşca Ion şi Vâlceanu Constantin la plata sumei de 500 de lei”, au stabilit magistrații. În decembrie anul trecut Stăncioi a fost condamnat la 5 ani și 2 luni de pușcărie cu executare, alți doi complici ai săi primind și ei pedepse între 4 și 5 ani, cu executare.
Acum instanța a stabilit pedepsele și pentru alți complici ai interlopului, Bogdan Constantin Căzănel fiind condamnat la 10.000 de lei amendă penală, din care i-a fost scăzută suma de 50 de lei, echivalentul unei zile de reținere, el stând în ianuarie 2016 pentru 24 de ore în spatele gratiilor. Un alt inculpat, Constantin Vâlceanu, a primit și el o amendă penală de 5600 de lei, în timp ce al treilea inculpat, Ion Roșca, a fost sancționat cu 9800 de lei. Fiecare dintre aceștia mai are de achitat statului cheltuieli judiciare de câte 4000 de lei. Sentința de acum nu este definitivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here