Suntem la sfârşitul verii. Peste puţin timp îi ia locul anotimpul toamna când tot gospodarul culege roadele muncii sale. Fiecare se gândeşte de pe acum să aibă cele necesare pentru a petrece cât mai bine anotimpul friguros. O problemă este şi încălzirea locuinţei pe timpul iernii. De când se ştiu, locuitorii satului nostru, pentru încălzit şi pentru prepararea hranei animalelor, au folosit combustibil solid lemnelor.
Este cunoscut faptul că satul Stroeşti are foarte multă vegetaţie forestieră: zăvoiul care se întinde pe o suprafaţă destul de mare cu arini, sălcii, pluţi, răchită si alte specii, fosta pădure comunală cu tot soiul de arbori de pădure, lemne izolate si vestita pădure căreia i s-a dedicat şi un cântec ,,În pădure la Stroeşti cântă cucul sus pe creci”. Aşa că din belşug combustibil pentru încălzit.
Pădurea este totuşi gospodărită în regim silvic. Pentru aprovizionarea cu lemne în anotimpul friguros s-a luat legătura cu Ocolul Silvic Tg-Jiu care a răspuns pozitiv gospodarilor acestui sat.
Duminică, 9 august, mare animaţie în pădure. Aşa cum ne-a comunicat domnul tehnician Cilibiu Constantin a sosit la faţa locului pentru a marca lemne, pentru posesorii de pădure, o echipă a Ocolului Silvic Tg-Jiu formată din domnii Mrejeru Marius inginer,Cilibiu Constantin tehnician şi Mălăianu Gheorghe , Burlica Nicolae, Turbăceanu Culiţă pădurari care au pornit deja la treabă,iar domnul inginer Mrejeru Marius ne-a spus că a venit să satisfacă toate cererile oamenilor. S-a lucrat intens până după amiază. Au fost mulţumiţi toţi posesorii de pădure fiecare primind lemne pentru tot sezonul friguros.
Pentru că au răspuns atât de promt solicitării noastre, noi le mulţumim domnilor de la Ocolul Silvic Tg-Jiu şi domnului Mălăianu Gheorghe, îi urăm succes în noua misiune de pază a pădurii. Din nou se va auzi în pădure glasul oamenilor şi cântecul drujbelor.
Voicu Berca