Barna l-a înfuriat pe Boza. „Sunt momente când te crucești”

1069

Liderul USR, Dan Barna, s-a aflat, marți, într-o vizită în județul Gorj. De dimineață, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale a stat de vorbă cu mai mulți mineri în orașul Motru. „CE Oltenia are mari dificultăți financiare din cauza proastei administrări și a căpușelor politice care nu au făcut investiții în această companie”, a spus Barna. A primit imediat replica managerului CE Oltenia, Sorin Boza: „Complexul energetic reprezintă o masă mare de votanți. Recomand celor ce își vor trece în agenda de lucru și acest obiectiv să vină cu soluții de salvare sau soluții de ajutor. Cei 13 mii de angajați asta așteaptă”.

„Am fost astăzi în vizită la Complexul Energetic Oltenia. Situația din Motru arată că România nu-și mai permite să aibă o guvernare PSD niciun minut. România are nevoie de o schimbare profundă”, așa începe mesajul postat de liderul USR, Dan Barna, pe Facebook.
Imediat, șeful CE Oltenia a reacționat. „Sunt momente când te crucești! Domnul Barna nu a ajuns la Complexul Energetic Oltenia. Poate a trecut pe lângă vreo carieră sau chiar prin fața sediului societății, însă până a vizita Complexul energetic e drum lung”, a spus Boza, care vrea soluții de la politicienii care vorbesc despre problemele companiei energetice. „Văd afirmații făcute în spațiul online că ar fi probleme financiare la CEO. Adevărat… Însă sunt probleme din cauza arhicunoscută a taxelor pe care le plătim. Nu sunt o persoană ce nu recunoaște acest lucru, însă era bine dacă veneați cu soluții. Că de a arăta cu degetul sunt chiar sătul, de parcă taxa pe CO2 a fost pusă de vreun prieten sau vreo rudă de-a mea!”, a continuat Boza.

Boza: Restul sunt povești
Liderul USR a spus, la Târgu-Jiu, că CE Oltenia are mari dificultăți financiare „din cauza proastei administrări” și a adus în discuție câteva „soluții”. Asta ar duce la închiderea unor cariere miniere. „CEO ar trebui să accelereze procesul de conversie pe gaze naturale ale vechilor capacități de producție pe bază de cărbune pentru a-și păstra contribuția în sistemul energetic. De asemenea, e nevoie de viziune pentru a ne adapta la noile realități: investițiile în noi capacități pe bază de energie regenerabilă, dacă acestea sunt eficiente economic”.
Fără investiții, spune Barna, „vom ajunge să închidem carierele de cărbune, să lăsăm oamenii pe drumuri, dar să folosim aceleași capacități de producție despre care se spune că sunt poluante”.
Mai mult, Boza îi transmite prezidențiabilului USR PLUS că societatea are nevoie de ajutor în vederea aprobării schemei de sprijin în ceea ce privește achiziția de certificate de CO2. CE Oltenia va plăti, în acest an, peste 50% din cifra de afaceri pentru certificatele de emisii.
„Complexul energetic este stabil financiar fără datorii! Din păcate, nu îi este suficient acest lucru. Îi trebuie ajutor și susținere de a trece peste acest ultim pas, aprobarea schemei de sprijin. Puteți să o faceți și dvs. și cei din jurul dvs. prin acțiuni de lobby la comisie. Așa putem ajuta. Restul sunt povești”, a conchis Boza.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.