În Târgu Jiu – Unii fac, alţii dărâmă, Poliţia Comunitară veghează!

1317
În drum spre redacţie, în fiecare zi, paşii mă poartă prin centrul oraşului şi nu pot să nu remarc eforturile ce s-au depus şi se depun în continuare, atât pentru modernizarea cât şi pentru menţinerea imaginii curate a oraşului. Acelaşi lucru se poate spune şi despre restul oraşului şi lucrările ce au loc.

Mă refer aici la modernizarea arterelor de circulatie, schimbarea reţelelor de canalizare sau construcţii de sensuri giratorii, precum şi muncitorii Direcţiei de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu Jiu ce se ocupă cu amenajarea peisagistică. Din păcate, nu toţi locuitorii urbei ştiu să aprecieze frumuseţea sau eforturile ce se depun, unii dintre ei fiind parcă mult mai interesaţi să distrugă ceea ce alţii construiesc cu migală şi trudă.

Astfel de specimene dau de furcă agenţilor Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, care, în noaptea de 15-16.07.2009, au surprins în jurul orelor 04:30, pe numitul Dobromir Ion, din Târgu Jiu, în timp ce rupea panseluţele din sensul giratoriu de pe B-dul Republicii. Din discuţiile purtate cu membrii patrulei ce l-au “agăţat”, s-a constatat că este labil, având un comportament ciudat. Din verificările efectuate, în baza de date a rezultat că acesta este cunoscut ca având perturbări psihice, fapt pentru care a necesitat internare la secţia de psihiatrie. Din nefericire, acesta nu este singurul “client” al agenţilor Poliţiei Comunitare. Tot legat de flori şi spaţii verzi, în ultima perioadă, oamenii legii s-au confruntat cu mai mulţi indivizi de felul acesta. Ei rupeau florile şi distrugeau zona verde în parcurile din 9 Mai. Tot în noaptea de 15-16.07.2009, în jurul orei 01:30 au fost identificaţi doi indivizi, C.G.R şi B.R.I., din Târgu Jiu, care alergau prin rondul de flori din parcul Lido. Aceştia nu s-au oprit doar la distrusul florei şi, prinzând o pisică hoinară, au început lovirea acesteia de un semn de circulatie. După identificare au fost sancţionati contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, conform prevederilor Legii 61/1991 R, iar verificarile continuă. Cu această ocazie şeful Poliţiei Comunitare, Ion Tudor, alături de agenţii din subordine, apelează la bunul simţ al locuitorilor Târgu Jiului, cerându-le să manifeste un comportament decent şi civilizat, iar pe potenţialii “clienţi” îi anunţă că activitatea de patrulare continuă, aceştia riscând în orice clipă să pice în plasa oamenilor legii.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here