Gorjeni de vârsta a II-a, instruiţi în cadrul unui proiect

373

18 gorjeni cu vârsta de peste 50 de ani au avut şansa de a fi instruiţi în domeniul IT, în cadrul unui proiect încheiat între autorităţile judeţului Gorj şi o delegaţie din Polonia. În total 58 de persoane şi-au dezvoltat abilităţile IT şi cunoştinţele de limba engleză, în cadrul unor cursuri organizate la Târgu-Jiu.

Mai mulţi gorjeni de vârsta a II-a au fost implicați în seminarii și ateliere educaționale din țările partenere în proiect: Polonia, Lituania, Italia, Letonia și Spania. În total 58 de persoane și-au dezvoltat abilitățile IT și cunoștințele de limba engleză. Beneficiarii proiectului Aging With Active Knowledge and Experience (AWAKE) au fost învăţaţi de asemenea cum să folosească un calculator şi cum să comunice prin Internet.
Proiectul AWAKE este implementat de Asociaţia “Educaţia de-a lungul întregii vieţi” (AELIV) în parteneriat cu Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu-Jiu şi cu mai multe instituţii din Gorj şi din Uniunea Europeană şi vizează: angajarea cât mai eficientă a adulţilor 50+ în activităţi educaţionale”. Acestea constă în: „animarea nevoii de învăţare în rândul persoanelor în vârstă”, „promovarea voluntariatului în rândul persoanelor 50+”. „Este un proiect a cărui temă este îmbătrânirea activă prin experienţă şi cunoaştere, grupul ţintă fiind adulţii de peste 50 de ani. Noi realizăm schimbul de experienţă pentru a arăta programe pentru adulţi, să identificăm nevoile de educaţie pentru a-i sprijini să facă faţă la nevoile vieţii, pentru a se adapta în contextul social. Ideea este că şi persoanele în vârstă trebuie să se zbată să rezolve şi singure problemele, să nu aştepte ajutor din parte celor tineri, pentru că şi tinerii au problemele lor. De asemenea vom prezenta programele locale ale judeţului, ale primăriei.”, a precizat Luiza Popescu Henrieta, preşedintele unui ONG implicat în Awake Project.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here