CSM Târgu-Jiu are echipe de handbal şi baschet. Primarul Romanescu vrea şi volei

4656

CSM Târgu-Jiu va avea în noul sezon competiţional echipe profesioniste de handbal feminin şi baschet masculin. Cele două formaţii vor fi conduse de către Liviu Andrieş, respectiv Claudiu Alionescu. Primarul Marcel Romanescu a declarat că transparenţa primează în noul club, o entitate care-şi propune în viitor un buget mai mare, dar şi atragerea unor sponsori cu greutate. Edilul nu a exclus nici revenirea Complexului Energetic Oltenia alături de sportul gorjean, şi a declarat că-şi doreşte şi volei în Sala Sporturilor.,,S-a finalizat şi acea colaborare mult discutată cu LPS-ul şi vreau să le mulţumesc tuturor pentru că au înţeles că performanţa se poate obţine doar în condiţiile în care colaborăm. Dacă intrăm într-o competiţie nefirească pentru Târgu-Jiu, să vedem care este mai tare, LPS-ul sau CSM-ul, nu putem avea rezultate. Am înţeles că s-a încheiat o colaborare şi cu echipa de fete la baschet, cele care jucau pentru Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu. Am şi un mic regret, avem posibilitatea să facem şi echipă de volei, dar acolo încă nu s-a realizat chimia necesară. Cred că în anul competiţional următor vom avea şi o echipă de volei înscrisă în competiţia naţională. Ideea este să suplimentăm bugetul în 2020, dar, în acelaşi timp, să şi atragem oameni care văd o activitate serioasă. Sunt discuţii cu oameni de afaceri cu potenţial din municipiul Târgu- Jiu, care vor veni alături de echipă”, a precizat Romanescu.

Antrenorii de la handbal, foştii jucători de la Energia
Secţia de handbal şi-a început activitatea în luna iulie. De pregătirea grupelor de juniori se vor ocupa Andrei Enache, Adrian Eremia şi Valentin Popescu, toţi foşti jucători la Energia Târgu Jiu. Peste 60 de copii au fost selecţionaţi şi transferaţi gratuit către CSM, fără o grilă de formare. ,,Am ţinut foarte mult să aveam o colaborare bună cu LPS Târgu Jiu şi am discutat cu antrenorii de acolo şi cu directorul, un protocol pe care l-am şi semnat. Ne putem împrumuta jucători unii către alţii ca să facem o echipă competitivă în campionatul naţional”, a declarat expertul CSM-ului de la handbal, Dan Ilieş. Acesta a explicat şi alegerea lui Liviu Andrieş ca antrenor principal la echipa de Divizia A, care, în mare măsură, şi-a definitivat lotul.
,,Au trecut prin Târgu Jiu şi fete de la LPS şi din localităţile învecinate, peste 25 de sportive. Au venit în probe, au făcut pregătire în fiecare zi şi în acest moment lotul este finalizat în proporţie de 95%. Liviu Andrieş a început de pe 1 august activitatea. Este un profesionist, cred că este cel mai bun antrenor din Târgu Jiu pe partea aceasta. Are experienţă, atâţia ani de ligă, şi eu spun că o să facem o figură frumoasă. Ne dorim uşor-uşor să ajungem acolo unde am fost şi sala să fie plină. Nu avem obiectiv să promovăm, dar cu siguranţă ne dorim să ajungem în Liga Naţională în câţiva ani. Vă daţi seama ce ar înseamna să vină Cristina Neagu în Târgu Jiu şi alte nume mari ale handbalului românesc”, a precizat Ilieş. Handbalistele vor debuta pe 7 septembrie şi sunt repartizate în Grupa A, alături de Dacia Mioveni, Prahova Ploieşti, CSU Târgovişte, Naţional Râmnicu Vîlcea şi Odorheiul Secuiesc.

Jucători ,,acontaţi” şi la baschet
Potrivit expertului la baschet, Adrian Roşu, selecţia la această disciplină a demarat şi continuă pe tot parcursul anului. 15 copii s-au prezentat în prima zi de probe, între care şi 4 fete. CSM Târgu-Jiu intenţionează să pregătească şi o grupă de junioare. Proiectul se va baza în mare parte pe sportivi din localitate şi are la bază şi o colaborare cu CSS Târgu-Jiu. Negocierile sunt în toi, iar unul dintre jucătorii pe care conducerea clubului îi doreşte la Târgu-Jiu este Camil Berculescu, baschetbalist care a evoluat în Liga Naţională pentru Craiova sau Cluj. ,,Discuţiile cu jucătorii de baschet în mare parte sunt făcute. Echipa o să fie alcătuită într-o proporţie mare din jucători localnici. Scopul nostru principal este ca lumea să vină cu drag la sală, şi să le oferim un spectacol de calitate. Dacă va fi să fie promovare din primul an, nu ne dăm la o parte. Totul e în funcţie de ce jucători aducem, după ce semnăm contractele, putem vorbi şi de un anumit obiectiv. Claudiu Alionescu va fi antrenorul, are mână liberă, bineînţeles, cu control din partea noastră. Nu vrem să vorbim acum de lucruri mari, trebuie să le facem pas cu pas”, a declarat directorul de la CSM Târgu Jiu,-Robert Bălăeţ. Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu vor începe din ultimul eşalon valoric, unde nu pot fi folosiţi jucători străini.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here