350 de locuri fără taxă la UCB

459

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu organizează şi desfăşoară admiterea la studii universitare de licenţă şi masterat, pe parcursul lunilor iulie şi august. Cifra de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă, finanţate de la bugetul de stat este 350, cifra de şcolarizare pentru studii cu taxă este 924, iar cifra totală de şcolarizare este de 1.295. În cazul studiilor universitare de masterat, cifra de şcolarizare pentru studii finanţate de la bugetul de stat este 100, cifra de şcolarizare pentru studii cu taxă este 430, iar cifra totală de şcolarizare este de 550.

Pentru toate formele de învăţământ ale ciclului universitar de licenţă şi masterat, admiterea se organizează conform metodologiei şi calendarului stabilite de fiecare facultate şi aprobate în Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Astfel, în funcţie de acestea, perioada de înscriere începe pe 11 iulie 2013 şi se finalizează în 25 iulie 2013, urmând ca rezultatele finale să fie verificate şi aprobate de Comisia centrală de admitere, fiind aduse la cunoştinţa celor interesaţi, prin afişare pe pagina web a Universităţii (www.utgjiu.ro) în data de 31 iulie şi 02 august 2013.
Cifra totală de şcolarizare pentru anul universitar 2013/2014 a fost alocată prin Ordin al ministrului educaţiei privind repartizarea cifrei de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă în vederea admiterii la studii în anul universitar 2013-2014. „La nivelul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, cifra de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă, finanţate de la bugetul de stat este 350, cifra de şcolarizare pentru studii cu taxă este 924, iar cifra totală de şcolarizare este de 1.295. În cazul studiilor universitare de masterat, cifra de şcolarizare pentru studii finanţate de la bugetul de stat este 100, cifra de şcolarizare pentru studii cu taxă este 430, iar cifra totală de şcolarizare este de 550”, explică purtătorul de cuvânt al universităţii.
Repartizarea cifrei de şcolarizare pe domenii şi programe de studii a fost stabilită prin Consiliul de Administraţie al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, la propunerea facultăţilor şi aprobată în Senatul Universităţii. Au fost luate în considerare mai multe criterii în realizarea acestei repartizări: corelarea cu piaţa muncii, evoluţia programului de studiu de-a lungul timpului, raportul dintre numărul cadrelor didactice şi cel al studenţilor, cercetarea ştiinţifică la nivelul domeniului/programului de studiu respectiv.

Admitere pe bază de dosar
În anul universitar 2013-2014, la nivelul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, concursul de admitere pentru studii universitare de licenţă se va desfăşura astfel: pe bază de concurs de dosare la Facultatea de Inginerie, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi Facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative. Media de admitere este media aritmetică a probelor de la examenul de bacalaureat; pe bază de concurs de dosare şi susţinerea unor probe practice eliminatorii la Facultatea de Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie. Pentru programele de studii Educaţie fizică şi sportivă şi Kinetoterapie şi motricitate specială, se susţine o probă eliminatorie de aptitudini psiho-motrice specifice (alcătuită dintr-o baterie de 3 teste). Această probă se notează cu admis / respins. Media de admitere este medie ponderată, fiind calculată astfel: 30 % nota obţinută la examenul de bacalaureat la proba scrisă la disciplina Limba şi Literatura Română; 70 % media aritmetică a probelor de la examenul de bacalaureat. Pentru programul de studii Limba şi literatura engleză – Limba şi literatura română, examenul de admitere se va desfăşura pe bază de concurs de dosare, media de admitere fiind medie ponderată, calculată după cum urmează: 50 % nota obţinută la examenul de bacalaureat la proba scrisă la disciplina Limba şi Literatura Română; 50 % media aritmetică a probelor de la examenul de bacalaureat.

Concurs de dosare şi probe practice la Asistenţă Medicală
Admitere pe bază de concurs de dosare şi susţinerea unor probe practice eliminatorii se face şi la Facultatea de Asistenţă Medicală, Arte şi Ştiinţe ale Educaţiei. Pentru programul de studii Asistenţă Medicală Generală examenul de admitere se realizează pe bază de concurs de dosare. Media de admitere este media aritmetică a probelor de la examenul de bacalaureat. Pentru programul de studii Sculptură se susţine o probă practică eliminatorie, studiu – desen. Această probă se notează cu admis / respins. Media de admitere este media aritmetică a probelor de la examenul de bacalaureat.
În anul universitar 2013-2014, examenul de admitere pentru studii universitare de masterat se va desfăşura pe bază de concurs de dosare la toate facultăţile componente. Media de admitere este media examenului de finalizare a studiilor (examen de licenţă/diplomă).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here