Medicii de familie cred că vor ajunge în instanţă cu CJAS Gorj

354

Reprezentanţii Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj au pornit o nouă luptă cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Imputarea unor sume de bani i-a determinat pe medici să ia atitudine. Pentru că răspunsul conducerii CJAS nu i-a mulţumit, aceştia îl contestă şi chiar subliniază faptul că se va ajunge la instanţă, dacă nu se va rezolva problema semnalată.

În urma unor notificări trimise de către C.J.A.S Gorj unui număr mare de medici de familie, membri ai Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie, prin care li se cere să achite debite către Casă, debite constituite în urma Deciziei Curţii de conturi a României, Camera de Conturi Gorj nr. 1283/08/05/2013, conducerea AMPF a transmis preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate o solicitare în vederea lămuririi acestei probleme. Răspunsul dat medicilor este unul cuprinzător şi argumentat, în final făcându-se precizarea că „punctele exprimate în scrisoarea trimisă către CJAS nu au temei legal”.

Moisescu: „Vom ajunge în instanţă!”
Deloc mulţumit de atitudinea reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Mihai Moisescu – preşedintele APMF Gorj a contestat răspunsul primit. Mai mult decât atât, acesta spune că „dacă nu se va rezolva problema se va ajunge în instanţă şi este posibil ca demersul să capete caracter penal”. Moisescu a declarat: „vrem să ne lămurim absolut 100% pentru că nu dorim ca din repezeală, neatenţie, o banală eroare de interpretare a unor prevederi legale şi contractuale să se constituie într-o infracţiune cu consecinţe penale”.
Toată nemulţumirea medicilor de familie a pornit de la o notificare prin care li se cere să achite o serie de debite în scopul recuperării „prejudiciului”, cauzat de eliberarea unor reţete compensate sau gratuite de către medicii de familie unor asiguraţi internaţi în spital. Deşi reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au dovedit promptitudine în a le răspunde cadrelor medicale şi a încerca să lămurească situaţia, conducerea APMF nu este mulţumită şi se pare că acest conflict este departe de a fi stins.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here