Lucrările la DN 66 Rovinari-Bumbeşti-Jiu, în faza pregătitoare

724

Lucrările la reabilitarea Drumului Naţional (DN) 66 Rovinari-Bumbeşti-Jiu au început. Potrivit şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, Ion Tudor firmele spaniole care se vor ocupa de reabilitarea Drumului Naţional au început activităţile pregătitoare pentru asfaltarea tronsonului. Constructorul este în şantier, are toate avizele, nu mai există niciun motiv pentru a spune că nu se face drumul.

Ion Tudor este de părere că, constructorii se vor încadra în termenul stabilit, deşi au început lucrările premergătoare asfaltării drumului mai târziu. “Este un termen de 18 luni, constructorii şi-au făcut grafice exacte, se vor încadra în termen. Aşteptăm să vedem utilajele pe drum şi să se toarne covorul asfaltic. Până când se toarnă covorul asfaltic sunt mult mai multe activităţi foarte importante, constructorul ştie ce are de făcut. Au început, este adevărat, un pic cam târziu, acele activităţi pregătitoare specifice începerii unui şantier, puteau să le rezolve mult mai repede, dar este vorba de constructori străini, până au venit în România a durat. Sunt pe drum, fac reparaţiile drumului, se fac defrişări, se curăţă de vegetaţie. Constructorul este în şantier, are toate avizele, nu avem niciun motiv să spunem că nu se face drumul. Este posibil ca săptămâna viitoare să apară şi utilajele, în funcţie de ce probleme vor întâlni, se poate trece la turnare, dar până la ultimul strat de covor asfaltic mai durează. Lucrarea se va face pe două tronsoane, va începe să se toarne pe porţiunea dintre Moi şi Rovinari, iar apoi se va trece la celelalte activităţi”, a precizat şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.
Lucrările de reabilitare a acestui tronson din DN 66 trebuia să fie gata încă de acum trei ani, însă firma din Ungaria care câştigase iniţial licitaţia a abandonat proiectul, fiind organizată o nouă procedură, dar începerea lucrărilor a fost amânată mereu pe fondul lipsei fondurilor.
Banii au fost alocaţi de curând, fiind vorba de suma de 160 de milioane de lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here