UCB, gazda primei ediţii a forumului educaţional MAGISTER

465

Miercuri, 22 mai 2013, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a găzduit inaugurarea la Târgu-Jiu, a primei ediţii a forumului educaţional MAGISTER. Evenimentul s-a desfăşurat în temeiul parteneriatului încheiat între aceasta şi cei patru co-organizatori ai manifestării: Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Casa Corpului Didactic, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică (ICI) şi Editura Niculescu.

Ediţia de debut a forumului educaţional MAGISTER a avut două părţi: prima parte – o conferinţă cu tema „Cultura digitală în secolul XXI”, susţinută de lectori de prestigiu de la ICI şi, în a doua parte, o dezbatere – prezentare de manuale auxiliare şcolare, realizată de Editura Niculescu.
La prima ediţie a forumului educaţional MAGISTER au participat aproximativ 400 profesori din judeţul Gorj de limba şi literatura română şi matematică din învăţământul preuniversitar.

Ediţia de debut, un succes
Cu această ocazie, Rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, prof.univ.dr. Moise Bojincă, a prezentat oferta universitară educaţională pentru sesiunea de admitere din această vară.
Întâlnirea profesorilor de învăţământ primar a avut loc în amfiteatrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” şi s-a axat pe elemente definitorii ale clasei pregătitoare şi ale noilor serii de manuale şcolare pentru învăţământul preuniversitar. Dezbaterile din plen s-au concentrat pe binomul ce tinde să definească noile suporturi de cursuri: hârtie / digital. Au fost prezentate elemente interesante despre E-learning, whiteboard-uri (tabla inteligentă), platforme digitale, utilizarea eficientă a internetului.
În holul Facultăţii de Inginerie a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a fost organizat şi un stand de carte diversă a Editurii Niculescu şi a Oxford University Press, editura celebrei Universităţii Oxford din Marea Britanie, veche de peste jumătate de mileniu.
Participanţii au primit diplomă de participare cotată în grila de evaluare personală, conform reglementărilor Ministerului Educaţiei Naţionale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here