Opt copii instituționalizați au intrare gratis la ștrandul municipal din Motru

1580

Copiii, care locuiesc în două apartamente ale DGASPC din Motru, cu vârste cuprinse între 14 și 21 de ani, cel mai mare fiind student la Facultatea de Geografie din Timișoara, iar restul fiind elevi la școlile de pe raza municipiului cu rezultate bune la învățătură și un comportament decent în societate, vor beneficia de intrare gratuită la ștrandul din oraș. Gratuitatea se aplică de săptămâna aceasta pe baza unui proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul Cosmin Morega și aprobat săptămâna trecută de toți consilierii locali prezenți la ultima ședință ordinară.

,,Pe această cale se aduce un mic sprijin al comunității pentru acești tineri care nu beneficiază de resurse financiare pentru a-și petrece timpul liber în vacanța de vară, având în vedere că sunt copii ai municipiului pe care noi trebuie să-i ajutăm din toate punctele de vedere. De altfel, în perioada următoare ar trebui găsite soluții și pentru trimiterea acestora în tabere de socializare, chiar în limba engleză, pentru a le da posibilitatea să evolueze și să se dezvolte corect. Ei nu au nicio vină că sunt sunt în grija statului, în speță al DGASPC, unde se caută să li se ofere toate cele necesare ca într-o familie normală, dar, din păcate, știm cu toții că tatăl și mama nu pot fi înlocuiți de nimeni”, a spus viceprimarul Morega.
,,Pentru luna viitoare am conceput un proiect de hotărâre ce vizează elevii ce au rezultate bune, mai exact peste nota 9 la testele naționale și bacalaureat, cât și pentru sportivii cu rezultate bune la fazele naționale și internaționale care, de asemenea, să beneficieze de gratuitate de luni până vineri la ștrandul municipal, fiind astfel un mic sprijin și recunoștință din partea aleșilor locali pentru meritele lor”, a completat vicele.Copiii instituționalizați nu sunt singurii care beneficiază de gratuități pentru ștrandul din Motru, și persoanele cu dizabilități, însoțiți, pot folosi acest spațiu de agrement gratis, pentru mișcare în apă, gimnastică și recuperare. Ștrandul din Motru a fost deschis la jumătatea lunii trecute.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here