Ponta, în război cu doamnele din PSD!

1430

Reacție virulentă, ieri, a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, la adresa lui Victor Ponta. Deputatul de Gorj a fost pus la colț pentru că după ce l-a „pierdut” pe Liviu Dragnea ca adversar a luat-o în vizor pe Viorica Dăncilă, dar și pe Firea și Lia Olguța Vasilescu. Ciondăneala vine în contextul în care vicepreședintele PSD, Robert Negoiță, a declarat că nu prea există un candidat credibil în partid și nici în afară cu care partidul să vină și să îl înfrângă pe Klaus Iohannis. Ponta le cerea, ieri, celor din PSD să susțină viitorul candidat al Pro România, asta în timp ce, înainte de a merge la pușcărie, Liviu Dragnea susținea că partidul poate duce lupta politică din toamnă cu Gabriela Firea în frunte. Acum Firea îi dă replica lui Ponta, arătând că nu se lasă timorată de ieșirile acestuia.
„Domnul Ponta nu mai știe ce să facă să crească în sondaje spunând lucruri urâte despre PSD. Acum a scăpat de domnul Dragnea, ne-a luat pe noi la rând. Toată ziua este cu doamna Dăncilă în gură, toată ziua este cu mine în declarații și toată ziua este cu doamna Olguța Vasilescu. Chiar a făcut și o afirmație care nu îi aduce cinste pentru că a dat un citat greșit. Îmi pare rău, dar este o poezie pe care trebuia să o citească în poezie. A spus că la președinția PSD și la candidatura pentru președinție se bat trei doamne, niciuna nu are șanse să intre în turul doi, niciuna nu are șanse să aducă un scor satisfăcător și într-un final zeflemea ’Trei, Doamne, și toți trei’. Eu știam că acea poezie este despre un bărbat care și-a pierdut trei băieți pe front. Dacă domnul Ponta nu știe că nu era referirea la trei doamne din politică, e cam grav. O să îi trimit pe Whatsapp poezia. A terminat răfuiala cu domnul Dragnea, acum începe cu doamna Dăncilă. Nu aștept să mă laude domnul Ponta, dar nici toată ziua cu mine în gură. Ce sunt eu? Muza lui politică”, spunea, ieri, Firea la sediul PSD.
Ponta, în schimb, a făcut cunoscut că partidul său are deja un candidat serios pentru alegerile din toamnă, asta deși anunțase recent că până la începutul lui septembrie nu i se va face publică identitatea. Deputatul îi îndeamnă pe foștii săi colegi din PSD să susțină omul propus de Pro România, chiar dacă deocamdată doar Ponta și apropiații lui știu despre cine e vorba. „Pro România are o soluție serioasă de candidat: o personalitate de centru stânga, fără nicio problemă juridică sau de integritate, apreciată profesional pe plan național și internațional, cu care actualii lideri PSD au lucrat și față de care și-au arătat mereu admirația și respectul! În condițiile în care partidele de dreapta PNL și USR vor avea doi candidați foarte puternici – fac o ofertă onestă către PSD și alegătorii săi, pentru toți cei care se consideră progresiști și social democrați, de a susține candidatul Pro România pentru funcția de Președinte al României! Doar așa putem să avem un candidat de centru stânga în turul al doilea al alegerilor din noiembrie”, spune Victor Ponta.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here