Numeroase premii, acordate câștigătorilor Festivalului ,,Geagu Cătăroiu”

1007

La Tismana a avut loc săptămâna trecută cea de-a treia ediție a Festivalului de muzică lăutărească ,,Geagu Cătăroiu”. Festivalul, care se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale și care folosesc în interpretare instrumente tradiționale, și-a desemnat câștigătorii ediției din acest an.
Premiul I, acordat de Consiliul Local și Primăria orașului Tismana, în valoare de 3.500 de lei, a fost primit de Taraful ,,Zorile” din Mociu, județul Cluj. Premiul al II-lea, acordat de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”, în valoare de 2.000 de lei, a fost primit de Taraful ,,Streață” din Melinești, județul Dolj. Premiul al III-lea acordat de Școala Populară de Artă Târgu- Jiu, în valoare de 1.500 de lei, a fost primit de Taraful ,,Vică Argint” din Pârâul de Pripor, județul Gorj. De asemenea, s-au acordat trei premii speciale din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în valoare de 500 de lei fiecare, următoarelor tarafuri: Taraful „Marcel Ciucurescu” din Târgu-Logrești, județul Gorj; Taraful „Ionile Cercel” din Dănciulești, județul Gorj; Taraful Colegiului Național Pedagogic din Craiova, județul Dolj.
Premiul special, în valoare de 500 de lei, acordat de Asociația ,,La Tismana într-o grădină”, a fost primit de Taraful „Nicu Bobirci” din Bâlta, județul Gorj. Premiul de popularitate, în valoare de 1.000 de lei, acordat de consilierul local Petre Remetea, a fost primit de taraful „Mornea” din Tismana, județul Gorj. Festivalul care respectă tradiția și autenticitatea cântecului și portului popular a avut o singură secțiune și anume Tarafuri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here