Un pădurar al Ocolului Silvic Runcu i-a tăiat unui octogenar peste o jumătate de hectar de pădure! Din ,,greșeală”!

2339

Pădurea de 6080 de mp, aparținând lui Constantin Sîrbu, în vârstă de 86 de ani, din comuna Runcu, satul Dobrița, a fost tăiată în rast, în luna februarie, de către pădurarul ocolului silvic din localitate. O spune chiar proprietarul pădurii care s-a trezit, cu două luni în urmă, că pădurea obținută de acesta prin hotărâre judecătorească, în 2009, nu mai există. Pe locul proprietății se mai găsesc doar câteva cioate și acelea acoperite cu pământ, pe proprietate trecându-se cu buldozerul pentru a se face un drum necesar transportatorilor de lemne din zonă. Proprietarul spune că i-a cerut explicații pădurarului Aribășoiu Vasile, care ar fi dat din umeri, apoi a sesizat problema la Direcția Silvică Gorj.

Bucata de pădure, dispărută peste noapte în luna februarie, a fost moștenită de octogenarul din Dobrița de la părinți. Omul s-a judecat aproape trei ani de zile ca să o obțină, iar abia în 2009 a avut câștig de cauză și a fost pus în posesie.
Pensionarul din minerit spune că a avut grijă de proprietate ca ochii din cap în ultimul deceniu, plătind pentru aceasta taxe și impozite locale la Primăria Runcu. În februarie, a aflat însă cumplita veste de la tăietorii de lemne din zonă care i-au comunicat proprietarului că pădurea sa întinsă pe o lungime de 380 de metri și o lățime de 16 m nu mai există, fiind tăiată în rast ca pe acolo să treacă un drum forestier.

Abuz în serviciu! Lemnele vândute
Vârstnicul s-a deplasat imediat la fața locului și a văzut cu ochii săi că pădurea pentru care s-a luptat în instanță nu mai există, solicitând discuții cu șeful Ocolului Silvic, cu pădurarul pe care îl consideră vinovat de tăierea abuzivă a pădurii și reclamând fapta la Direcția Silvică Gorj. Omul intenționează să reclame fapta la poliție.
,,Am rămas șocat când am văzut că pădurea mea, după zece ani a fost distrusă în întregime. La fața locului nu era decât un mare gol, adică se formase o poiană. Șocant a fost că doar bucata mea de pădure a fost culcată la pământ.
Știu că Aribășoiu, pădurarul, a cumpărat în apropiere o bucată de pădure, pentru exploatare, dar în loc să o exploateze pe a sa, a distrus-o prima dată pe a mea. Lemnele au dispărut imediat după, iar eu am rămas cu paguba”, a declarat Constantin Sîrbu, care susține că se va adresa organelor de poliție și procurorilor pentru a-și recupera paguba și a-i trage la răspundere pe cei vinovați.
Potrivit proprietarului, pădurarul ar fi motivat că bătrânul ar fi fost pus greșit în posesie, asta deși chiar respectivul a făcut măsurătorile, cu un deceniu în urmă, pentru a-i da vârstnicului înapoi pădurea.

Directorul Cîrstoc promite anchetă
Directorul Direcției Silvice, Ovidiu Cîrstoc, susține, în schimb, că pădurea tăiată nu ar fi cea a cetățeanului reclamant, proprietatea octogenarului fiind situată la 300 de metri de zona în care s-a defrișat suprafața respectivă.
Directorul susține că i-ar fi trimis bătrânului un răspuns scris în acest sens.O situație similară, dovedită în favoarea reclamantului, a fost înregistrată în 2017 la Ocolul Silvic Târgu-Cărbunești.În acest caz există un litigiu pe rol.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here