Ingrediente
• Blat:
• 4 ouă
• 4 linguri zahăr
• 4 linguri făină
• 1 linguriță praf de copt
• 3 linguri cacao
• 4 linguri apă călduță
Crema:
• 700 ml lapte
• 70 g amidon de porumb
• 2 linguri zahăr
• 90 g ciocolată albă
• 200 g unt
• 100 g zahăr pudră
• Decor:
• 100 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol, se mixează albușurile împreună cu zahărul până când se obține o bezea tare.
Se adaugă treptat gălbenușurile.
Se încorporează făina amestecată în prealabil cu praful de copt și cacaua.
La final se adaugă apa și se amestecă până la omogenizare.
Se distribuie uniform jumătate din aluat într-o tavă cu dimensiunea de 23 x 35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 170° C timp de 15 minute.
Se procedează la fel și cu restul de aluat.
Crema:
Se amestecă 250 ml lapte împreună cu zahărul și amidonul.
Se pune restul de lapte într-o cratiță la foc.
Când laptele din cratiță ajunge la punctul de fierbere, se adaugă amestecul de lapte și amidon.
Se pune ciocolata ruptă în bucăți și se gătește la foc, amestecând continuu până când crema se îngroașă.
Când crema s-a îngroșat, se ia de pe foc și se lasă deoparte să se răcească.
Se amestecă untul cu zahărul pudră, apoi se încorporează la crema răcită.
Se distribuie crema peste una din foile de blat răcite, păstrând 3-4 linguri pentru deasupra.
Se așează a doua foaie de blat și se distribuie 2-3 linguri de cremă.
Se decorează prăjitura cu nucă de cocos și se pune la frigider pentru câteva ore sau chiar peste noapte, cât să se solidifice crema.
Poftă bună!