Primăria Mătăsari ,,scapă” de un membru al familiei Manțog! Salariata primăriei de municipiu, nevastă de primar

4788

La finalul săptămânii trecute, Primăria Mătăsari a făcut un transfer de zile mari spre o primărie de municipiu, bifând, în același timp, o reducere substanțială de cheltuieli cât și cea a unei surse de informație pentru analistul politic Ionel Manțog. Mai exact, transferul a vizat-o pe ,,nepoata” respectivului, Luminița Manțog, căsătorită cu primarul de Ilovăț, din județul Mehedinți, nepot al fostului om politic. Funcționarul public a fost transferat, mai exact, pe un post călduț la Primăria Motru, fiind mai aproape de casă și obținând și o creștere salarială, avându-se în vedere grila de salarizare a primăriei municipale, față de cea comunală.

Nevasta primarului PNL de la Ilovăț, totodată, nepoată a lui Ionel Manțog, a fost mutată cu serviciul la Primăria Motru, pe un post de inspector în serviciul de administrare a domeniului public și privat al municipiului. Având în vedere că Luminița Manțog are și studii superioare nu ar fi exclus ca, în perioada următoare, nou transferata să fie avansată șef serviciu în locul actualei ocupante a postului.
Ținând cont de situația economică a primăriei din Motru, care vizează în discuții restructurări de personal atât în instituție, cât și la direcțiile din subordine, nu prea se înțelege acest transfer făcut pe un post care nu s-a scos, public, la concurs. Legea permite însă transferul între instituții, dar nu se înțelege urgența, mai ales că pe respectivul post puteau fi transferați salariați din primăria municipiului, nu adus un funcționar de la o primărie de comună.

Doamna ,,primar”, necesară în instituție!
Primarul de Motru, Gigel Jianu, contactat de Gorjeanul, a recunoscut transferul operat ,,cu câteva zile în urmă” și a menționat că postul pe care a fost adusă nevasta primarului PNL de Ilovăț era vacant.
,,Avem câteva posturi libere în Primăria Motru, iar unul a fost ocupat, de câteva zile, de salariata respectivă, transferată de la Primăria Mătăsari. Nu știam că are o legătură de rudenie cu Ionel Manțog, dar știam că este soția primarului de Ilovăț. Nu am făcut nicio ilegalitate, deoarece nu am încălcat legea, transferul fiind legal. Țin să menționez că serviciul unde lucrează noua venită este foarte solicitant și era nevoie de un alt angajat acolo. Nu am acceptat transferul pe vreo linie politică”, a declarat edilul de Motru, Gigel Jianu.

Ionel Manțog, nepotul lui Ionel Manțog fostul secretar de stat, este edil liberal de Ilovăț din 2016. În comuna condusă de nepot, analistul politic Ionel Manțog este cetățean de onoare, acesta deținând o proprietate pe raza localității mehedințene.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here