Craiova nu renunţă la titlu! Suporterii vor şi fapte

963

Universitatea Craiova rămâne fără victorie pe terenul formaţiei patronate de Gigi Becali. ,,Juveţii” au pierdut din nou cu 3-2, cum o făcuseră şi în sezonul regulat pe Arena Naţională. A fost o confruntare presărată cu durităţi, nervi şi greşeli de arbitraj, dar care a arătat că Ştiinţa este necoaptă pentru a spera la titlul de campioană. Craiova s-a prezentat la Bucureşti cu o defensivă improvizată, în care Acka a fost titularizat în premieră, iar Donkor a jucat în flancul drept. De altfel, partea dreaptă s-a dovedit a fi veriga slabă a apărării oltene. Hora a deschis scorul în minutul 8 după o incursiune a lui Morais. Craiova a găsit puterea să egaleze în minutul 23, Bancu transformând un penalty scos de Bărbuţ la Teixeira. FCSB a revenit în avantaj printr-un gol încris de Man, dintr-o poziţie clară de offside (`30). Cicâldău a egalat însă în finalul reprizei, cu o lovitură de cap din 9 metri (`45+2), după o pasă bună a lui Donkor. Craiova a ratat desprinderea în debutul reprizei, Mihăilă fiind aproape de gol după o centrare a lui Bancu (`47). Acţiunea s-a mutat rapid în cealaltă jumătate, iar tuşierul Gheorghe a anulat, eronat, un gol înscris de Benzar (`55). Gazdele au revenit la conducere, după ce Morais a mai ridiculizat o dată flancul drept al oltenilor, iar Gnohere a reluat în plasă centrarea brazilianului (`71). Până la finalul jocului, protagoniştii celor două formaţii au mimat fotbalul, iar bucureştenii au tras de timp pentru a conserva rezultatul. Trupa lui Becali a trecut peste echipa lui Mangia în clasament, în timp ce fanii olteni încep să se gândească mai mult la Cupa României. Şi la acest meci, jucătorii lui Mangia au fost însoţiţi de o galerie impresionantă, aproape 5.000 de suporteri ai juveţilor fiind prezenţi pe Arena Naţională.

Mangia ,,se încăpăţânează”
În ciuda unui eşec care cântăreşte greu în economia play-off-ului, antrenorul italian al Craiovei, Devis Mangia, şi-a îndemnat elevii să nu renunţe la luptă. Tehnicianul din Bănie a declarat că se va bate în continuare pentru event. ,,Va fi un meci important cu CFR, dar până atunci avem semifinala de Cupă. Trebuie să luptăm, pentru că vrem să terminăm cu bine acest campionat. Avem foarte mulţi jucători în afara lotului, trebuie să recuperăm din ei. În Cupă vom juca cu prima echipă, normal. Continuăm cu ambele obiective. Nu am avut foarte mult timp să pregătim acest meci fără Koljic. În benzi nu i-am avut pe Martic şi Dimitrov. Sunt probleme pe care le vom analiza împreună. Trebuie să credem în titlu, mai sunt multe meciuri. Suntem profesionişti, trebuie să continuăm. Dacă cineva nu mai crede, este o problemă”, a spus italianul.Aceeaşi idee a împărtăşit-o şi căpitanul Nicuşor Bancu, care a admis însă că defensiva a greşit nepermis.
,,Ţinând cont că cei de la CFR au şapte puncte peste noi cred că e greu să câştigăm campionatul, avem şanse mai mari să câştigăm Cupa României, dar vom lupta până la capăt. Suporterii sunt alături de noi, sunt dezamăgiţi că nu am reuşit mai mult. Am greşit din nou în apărare, trebuie să ne gândim la meciul de Cupă de joi cu Viitorul. Şanse mai sunt matematice, nu este nimic pierdut. Vom lupta până la sfârşit, am făcut tot ce a depins de noi şi vom lua fiecare meci în parte. Sper să vină CFR-ul la noi şi să câştigăm. Din păcate, marcăm de două ori, dar am primit trei goluri. E greu când primeşti trei goluri să dai mai multe”, a declarat jucătorul de bandă. În ciua erorilor din partida cu FCSB, mijlocaşul Alex Cicâldău a afirmat că Universitatea va da totul în următoarele meciuri pentru a-şi îndeplini obiectivul. ,,A greşit toată echipa, cu toţii am luat golurile. Nu consider că a fost un jucător anume de vină. Vom lupta până la capăt, este o diferenţă mare, sunt şapte puncte, dar totodată mai sunt şapte meciuri şi se poate întâmpla orice. Aşteptările sunt mari, am spus că vom lupta pe cele două fronturi şi vom lupta până la capăt“, a declarat decarul ,,Ştiinţei”.
FCSB – Universitatea Craiova 3-2 (2-2)
FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, I. Cristea, Morais – Pintilii (’70, Fl. Coman), Filip – Man, Tănase, Teixeira (’50, Gnohere) – Hora (’89, Nedelcu). Antrenor: Mihai Teja.
Craiova: Pigliacelli – Donkor, Acka (`88, Kelic), Ferreira, Bancu – Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Mihăilă (`61, Bic), Drăghici (`74, An. Cristea) – Fortes. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Planic `90+2 / Bancu `30, Mateiu `53, Bărbuț `90+2.
Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe; Iulian Dima.
Observatori: Marian Salomir, Octavian Goga.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here