Deblocări de posturi în administraţia locală, înainte de alegeri

552

primarieÎn prag de alegeri electorale pentru funcţia de primar, şefii autorităţilor locale din Gorj au făcut listă cu oamenii care le lipsesc din cadrul primăriilor şi cu posturile vacante pe care le au, solicitând angajarea de noi oameni pe serviciile şi compartimentele unde este nevoie.

Deşi a mai rămas mai puţin de o lună până la alegerile locale din data de 10 iunie, tot s-au mai găsit câţiva primari care să solicite Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin intermediul Prefecturii Gorj, deblocarea unor posturi. O parte dintre solicitări au fost deja aprobate, iar altele sunt trimise la Bucureşti, în timp ce la începutul acestei luni pe masa Prefecturii au ajuns solicitări de la alte şase primării din judeţul nostru. Primarii ştiu că lunar data de 5 este limita până când pot trimite Prefecturii Gorj solicitările pentru deblocarea posturilor unice vacante din administraţiile publice pe care le conduc. Şi în mai, primarii s-au conformat şi pe masa Prefecturii au ajuns solicitări de la patru primării pentru deblocarea a 15 posturi.

5 posturi vacante la Târgu-Jiu

primaria tantareniAlina Iordăchescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj, a spus că Primăria Târgu-Jiu a solicitat deblocarea unui număr de 5 posturi. „Acestea sunt de psiholog stagiar (personal contractual), asistent social (personal contractual), îngrijitor la domiciliu (personal contractual), administrator (personal contractual), şef centru (personal contractual), toate din cadrul Centrului de Servicii Sociale Integrat – Centrul de Asistenţă pentru Bătrâni. De asemenea, Primăria comunei Hurezani a solcitat deblocarea unui post, în timp ce autorităţile din comuna Băleşti doresc să angajeze un şofer pe funcţia contractuală din cadrul Compartimentului Administrativ”, a declarat reprezentanta Prefecturii Gorj.

8 angajări la Ţânţăreni

Şi Primăria comunei Ţânţăreni a depus aviz pentru deblocarea a opt posturi vacante. Conform reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Gorj, pentru Ţânţăreni s-a cerut deblocarea posturilor de psiholog, asistent social, manager proiect, inspector (tehnician în urbanism), două posturi la Evidenţa Populaţiei şi alte două de poliţist local. Potrivit prevederilor O.G. nr. 23/2011, şi Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 78/18.04.2011, Instituţia Prefectului Gorj a procedat la verificarea solicitărilor de deblocare de posturi unice primite din partea autorităţilor publice locale şi a propus MAI deblocarea unor posturi.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here