Consilierii școlari, protest cu banderole albe. „Praf aruncat în ochii noștri”

1039

Consilierii școlari, logopezii și personalul didactic auxiliar din Târgu-Jiu protestează, de luni, cu banderole albe pe brațe. Cadrele didactice iau în calcul și alte forme de protest, inclusiv sistarea evaluărilor psihosomatice necesare la dosarul de înscriere în clasa pregătitoare.

Principala nemulțumire a cadrelor didactice de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Gorj este legată de faptul că Ministerul Educației Naționale intenționează să anuleze sporul de 15% pentru învățământul special. „Cei de la minister nu vor să înțeleagă că și salariații din Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională fac parte din personalul didactic de predare, sunt profesori, și ar trebui să beneficieze de sporurile prevăzute de lege. Mai mult, personalului didactic auxiliar, fără de care nici o instituție nu poate funcționa, i-au fost încălcate drepturile legale din august 2018”, a precizat Simona Urluescu, președintele Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Târgu-Jiu.

„Spor acordat în mod discriminatoriu”
CJRAE Gorj numără 67 de angajați. Consilierii școlari și logopezii își desfășoară activitatea în cabinetele din cadrul unităților de învățământ. „Acest protest se mai desfășoară și în alte cinci județe din țară. După întâlnirea cu doamna ministru Andronescu, de luni după-amiază, vom decide la ce alte forme de protest vom adera. Doamna ministru a declarat săptămâna trecută că intenționează să taie sporul de 15%, iar acel spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10%, l-a acordat în mod discriminatoriu. Nu este o zi în care să nu ne facă o surpriză. Toate promisiunile s-au dovedit a fi doar praf aruncat în ochii acestei categorii de personal didactic”, ne-a mai declarat Simona Urluescu.
În această perioadă se derulează evaluările psihosomatice în vederea înscrierii la clasa pregătitoare a copiilor care nu împlinesc vârsta de 6 ani până la începerea anului școlar, iar această activitate ar putea fi blocată. „De bună credință, profesorii din CJRAE Gorj au desfășurat, până acum, activitatea de evaluare psihosomatică pentru înscrierea preșcolarilor la clasa pregătitoare în anul școlar 2019-2020, rezervându-și dreptul de încetare a acestor evaluări”, a conchis președintele SLI Târgu-Jiu.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here