Corpul de Control al ministrului Educației, iar la Inspectoratul Școlar Gorj! Verifică școlile postliceale sanitare private și de stat

3260

Pentru a două oară anul acesta, Corpul de Control al ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, se află la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Și de această dată, verificarea privește problemele existente în învățământul școlar din județ, fiind vizate școlile postliceale cu profil sanitar și de asistență psihopedagogică, atât din sistemul de stat, cât și din cel privat. Șase unități din Gorj sunt vizate de acest control, impus, se pare, de la nivel național, susține purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj, Georgeta Popescu.

La jumătatea lunii trecute, Corpul de Control al ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, a venit la IȘJ Gorj pentru a verifica niște reclamații legate de liceul din Turburea și cel din Stoina, ca acum la o lună după acest control echipa să revină la instituția educațională județeană din județul Gorj. Verificarea inopinată privește, de această dată, școlile postliceale cu profil sanitar private și de stat, una dintre instituțiile avute în vizor de controlorii ministeriali fiind și Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu-Jiu, unde funcționează clase cu acest profil. “Acum au sosit cei de la Corpul de Control al ministrului Educației, ei fiind delegați pentru un control la școlile postliceale cu profil sanitar și de asistență psihopedagogică. Este un control la nivel național. Verificarea implică școli private și de stat. Este vorba de Omenia, Hipocrate, Carol Davila, Ion Mincu, FEG și la Colergiul Tehnic Nr.2 din Târgu-Jiu”, a explicat, ieri după-amiază, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj.

Sesizare la Liceul “Ion Mincu”, pe asistenții de farmacie!
La Liceul Nr.4 “Ion Mincu” se verificau, miercuri, în jurul orelor prânzului, acte financiar-contabile, de normare, încadrare, ore, diplome, acreditare. În același timp, la școală se mai făcea o verificare ARACIP, o echipă din Olt și Dolj fiind la această unitate de învățământ. Problemele, care au impus aceste verificări, au la bază eliberarea la nivel național de aceste școli, private și de stat, a unor diplome de absolvire, pentru cursanți, care apoi s-au angajat în sistemul sanitar. La nivel național, presa centrală a relatat mai multe cazuri cu angajați din sistemul de stat, care lucrau în baza unor diplome de studii false.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

  1. De ce nu vin si la UCB? Ca-i dezmat la asistente. Cum e cu cele care nu dau pe scoala o data pe semestru si nu numai ca trec, dar si cu note f. mari? Uite un ex. Fisan Diana Ioana, maritata Luca, pesemne numele da destule indicii in privinta pilelor pe care le are la UCB. Ce prezenta, ce garzi ? Astea sunt pentru prostime, nu? Haideti si la noi cu controlul, va rugam!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here