În 2019, se poartă bretonul! Acesta trebuie ales și în funcție de forma feței

2464

Bretonul anului 2019 este, cu siguranță, bretonul scurt. Majoritatea stiliștilor l-au ales pentru prezentările de primăvară-vară 2019, așa că merită să-i dai o șansă.

Dacă ai părul scurt, singura variantă prin care poți obține un breton în tendințe anul acesta este să te tunzi. Dacă însă ai părul lung, poți încerca să apelezi la un breton fals, înainte de a face pasul cel mare și a-ți tunde părul. Cu ajutorul unor accesorii, după ce ți-ai prins părul în coadă, adu-ți vârfurile părului în față și vezi cum ți-ar sta cu un breton scurt. Să-ți faci sau nu breton e, în majoritatea cazurilor, o decizie grea.Însă dacă ești hotărâtă că vrei o schimbare de look, bretonul poate fi soluția ideală. Vorbește întotdeauna cu stilistul tău, înainte de a lua o astfel de hotărâre, și evită să-ți faci singură breton! Pe de altă parte, gândește-te bine înainte de a lua decizia de a-ți face breton, mai ales unul scurt, așa cum se poartă anul acesta. Odată tuns, părul tău va avea nevoie de luni bune, poate chiar ani, pentru a reveni la lungimea inițială.

Bretonul, ales în funcție de forma feței
Fața rotundă este aproximativ egală pe lungime și lățime, are bărbia mică și fruntea îngustă, iar linia maxilarului este rotunjită. Nu este recomandată purtarea unui breton drept, pentru că acesta va face fața rotundă să pară mai largă. Este potrivit bretonul lung, purtat pe o parte, care va crea iluzia de lungire a feței.
Fața ovală este lungă și îngustă, lungimea fiind o dată și jumătate lățimea. Unei fețe ovale îi este permis orice tip de breton, fie lung sau scurt.
Fața pătrată are caracteristici asemănătoare feței rotunde, cu deosebirea că maxilarul este și mai accentuat. I se potrivește tot bretonul într-o parte, filat, care să corecteze și îndulcească trăsăturile.
Fața triunghiulară are o lățime mai mică a frunții și una mai mare a maxilarului. Un breton drept poate distrage atenția de la lățimea reală a maxilarului și poate crea iluzia unui echilibru.
Fața în formă de inimă este mai largă la nivelul frunții și mai îngustă la cel al maxilarului. Bretonul care îi conferă avantaje este cel franjurat sau cel asimetric.
Fața în formă de diamant este mai largă pe linia ochilor și pomeților, dar cu frunte și bărbie înguste. Un astfel de tip de față va fi puternic dezavantajat de un breton scurt. Deci, niciodată un breton scurt! Se recomandă unul care să facă fruntea să pară mai largă: mai scurt în centru și mai lung pe laterale, către pomeți.

Sfaturi pentru un breton care să arate mereu impecabil
Bretonul trebuie întreținut pentru a arăta bine, așa că vizita la stilist trebuie să aibă loc la două, maxim trei săptămâni, pentru ajustarea lungimii. În cazul în care ai tenul gras, fruntea îți poate îngrășa bretonul. Spală-l mai des sau folosește șampon uscat.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here