Primarul Mischie a dat PSD pe ALDE! Edilul, sătul de comenzile trasate de incompatibilul Bîldea

831

Social-democratul Ion Mischie, ales primar de Telești anul trecut, la alegerile anticipate din localitate, a schimbat, ieri, partidul, edilul fiind prezent, joi, în conferința de presă a ALDE Gorj. Mischie a explicat prezența acolo prin faptul că nu s-ar mai fi regăsit în PSD, explicând, de asemenea, că a avut un conflict cu fostul primar Romulus Bîldea, pe care l-a angajat consilier personal, după ce respectivul a fost destituit din funcție pe motive de incompatibilitate. În sediul ALDE Gorj, edilul Ion Mischie a anunțat că în 2020 va candida la primărie din partea acestui partid politic.

“Consider că nu m-am regăsit în PSD și am decis să plec. (…) Alături de ALDE o să candidez la alegerile din 2020 pentru funcția de primar”, a spus Ion Mischie, menționând că nu și-a dat demisia din PSD și nici nu a semnat vreo adeziune cu ALDE. Social-democratul Mischie a explicat și că își așteaptă excluderea din PSD, partid care ar prefera să candideze la viitoarele alegeri cu incompatibilul Bîldea. “În ultima perioadă nu m-am mai înțeles cu fostul primar fapt care m-a determinat să plec din PSD”, a spus, franc, primarul Mischie, dând de înțeles însă că prăpastia dintre cei doi s-a căscat de mai multă vreme, știut fiind că Bîldea voia să preia frâiele primăriei. De altfel, Mischie s-a arătat dispus în campanie să îl lase pe Bîldea la conducere, declarând chiar, în ciuda criticilor, că va face echipă cu fostul edil incompatibil chiar la conducerea instituției publice.

Au uitat vechile conflicte!
În conferința de presă de joi a fost prezent și Cristi Mischie, fostul contracandidat al lui Ion Mischie de la alegerile de anul trecut. Liderul ALDE Telești a anunțat că a uitat vechile ranchiune cu PSD-ul, spunând că va face echipă cu actualul primar. “Vrem să facem treabă, să facem echipă, mărim echipa”, a spus Cristi Mischie. Atât președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, cât și vicepreședintele Robert Filip au salutat venirea lui Mischie în partid, deocamdată fără o adeziune, spunând că social-democrații nu se vor supăra de acest transfer. “Alături de domnul primar Ion Mischie am hotărât să parcurgem același drum politic. Continuăm să ne consolidăm echipa cu oameni care ne împărtășesc viziunea pentru Gorj”, a spus liderul Ion Iordache. ALDE Gorj anunță și alte surprize importante pentru perioada următoare, mai mulți primari PSD din Gorj urmând să își anunțe trecerea la partidul lui Iordache.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here