Omul de cultură Dorin Brozbă, recompensat de conducerea IJJ Gorj

892

Joi, 22 octombrie 2018, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, în anul Centenar, a fost organizată activitatea cultural istorică ,,Ecaterina Teodoroiu și sacrificiul său pentru România Mare”. Omul de cultură Dorin Brozbă, realizatorul filmului „Cătălina Teodoroiu eroina poporului român”, a primit un însemn de onoare din partea conducerii IJJ pentru promovarea reperelor istorice gorjeneşti.

Programul manifestării ,,Ecaterina Teodoroiu și sacrificiul său pentru România Mare” a inclus intonarea Imnului de Stat al României la nai și vocal, difuzarea unor secvențe din filmul ,,Cătălina Teodoroiu eroina poporului român” și ale unor fotografii cu explicațiile realizatorului Dorin Brozbă, momente artistice și muzicale susținute de elevele Antonia Stoian din Târgu-Jiu și Bianca Mitrică din Rovinari, alocuțiuni ale organizatorilor și invitaților. „Prin organizarea acestui eveniment ne-am propus să promovăm identitatea culturală și tradițională, precum și a valorilor istorice ale județului Gorj în rândul personalului unității, o veritabilă lecție de istorie cu faptele de vitejie ale eroinei noastre. Din partea jandarmilor gorjeni, au fost acordate însemne de apreciere celor două eleve și realizatorului filmului documentar pentru modul de implicare și promovare a reperelor istorice gorjenești”, confirmă Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) ,,Tudor Vladimirescu” Gorj.
La rândul său, publicistul omul de cultură Dorin Brozbă s-a declarat încântat de deschiderea de care a dat dovadă conducerea IJJ Gorj organizând acest eveniment chiar la sediul unităţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here