Șeful Consiliului de Supraveghere al CEO, cu cinci sinecuri! Tot ce câștigă Bobâlcă azi, cheltuie mâine

1228

Pe filieră ALDE, Cornel Bobâlcă, președintele Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, a fost pus în fruntea trebii la compania de stat din Gorj, cu mai bine de doi ani în urmă. Odată cu serviciul de la Gorj, Bobâlcă, un simplu consilier juridic la Ministerul Energiei, a mai primit la pachet încă trei sinecuri, ca să facă cinci, deoarece funcționarului ministerial îi bătea vântul prin declarația de avere. De altfel, la capul lui, președintele CS-ului CEO are doar o casă de vacanță în Azuga, niciun teren, o mașină veche de 11 ani și chiar un credit la bancă făcut anul trecut, odată cu descoperirea de card. Cu toate acestea, săracul Bobâlcă obține un venit anual de peste 160.000 de lei, bani care nu i se regăsesc în economii, deoarece respectivul nu crede în strânsul banilor nici măcar la ciorap. Cel puțin nu în cel declarat!

Cornel Bobâlcă, decident în Complexul Energetic Oltenia, este un personaj care a arătat întregii conduceri a CEO și Ministerului Energiei că este sclavul banilor, acceptând să se roage de oficialii societății din Gorj să fie plătit în avans pentru ședințe la care nu a apucat însă să participe. Lipit de casieria CEO, de unde a primit, periodic, sume cuprinse între 1500 și 5000 de lei, prin directa aprobare a managerului Sorin Boza, Bobâlcă nu a explicat nici până acum și ce a făcut cu banii primiți în avans, asta, în codițiile în care, în ultimul an acesta a câștigat nici mai mult nici mai puțin decât 162.783 de lei. Asta, din cinci sinecuri ce i-au fost puse pe tavă de miniștrii care s-au perindat în ultimii doi ani pe la Energie.

Banii i se scurg printre degete
Mai exact, Bobâlcă a obținut, potrivit declarației sale de avere din 15.06.2018, 37.089 de lei din contractul de muncă de la Ministerul Energiei, 24.997 de lei de la Hidrolectrica SA acesta făcând parte din Comisia de Privatizare a societății, 14.151 de lei de la Compania Națională a Uraniului unde are calitatea de administrator și 74.664 de la CEO unde are calitate de președinte al Consiliului de Supraveghere. Banii adunați din aceste 5 joburi nu l-au ținut însă pe Bobâlcă departe de penibil, adică de situația în care s-a pus pentru a cere sume infime de bani în avans din casieria CEO. Pentru solicitarea și primirea banilor de la societatea de stat, fapt devenit public, încă nu a fost tras nimeni la răspundere.

Peste 13.000 de lei, venit lunar
În atare condiții, cu siguranță, Bobâlcă fie pune banii la saltea, fie are alte hobby-uri costisitoare necunoscute, asta deoarece nu are depozite la bancă în lei ori valută, obiecte de artă ori bijuterii, terenuri, apartamente sau vile în Capitală sau mari datorii. Mai mult, creditul de 20.000 de lei pe care l-a încasat anul trecut și trebuie să-l restituie în 2022 pare chiar o glumă bună pentru venitul lunar al respectivului.

Vișan îi ține spatele
În aprilie, numele lui Cornel Bobâlcă a fost implicat într-un scandal legat de falimentarea Companiei Naționale a Uraniului, fapt care l-a determinat pe un deputat ALDE din Suceava să-l ia la întrebări, în Parlament, pe secretarul de stat Doru Vișan vizavi de activitatea juristului de la Energie. Într-o întrebare adresată în Parlament, deputatul Băişanu îi transmitea secretarului de stat Doru Vişan că, ţinând cont de situaţia critică în care se afla Compania Naţională a Uraniului, vrea din partea acestuia câteva explicaţii pentru clarificarea poziţiei secretarului de stat faţă de bunul mers al companiei. “Vreţi, domnule Vişan Doru, să falimentaţi CNU SA, vânzarea activelor, a Uzinelor Feldioara şi a zăcământului de la Tulgheş-Grinţieş la un «preţ de nimic» şi închiderea minei Crucea-Botuşana? Faceţi parte, alături de alţii, dintr-un grup de interese care doreşte distrugerea CNU în favoarea unor firme private?” întreba, acum câteva luni, deputatul Alexandru Băişanu. “Este domnul Bobâlcă Cornel în discuţii cu firme de insolvenţă care sunt deja pregătite să lichideze/distrugă/falimenteze CNU, demers susţinut şi favorizat de corespondenţa tendenţioasă şi netransparentă cu Comisia UE în relaţiile cu CNU SA? Sunteţi conştient de dezastrul ecologic care se va produce dacă închideţi CNU, în stadiul actual, ca efect al împiedicării disponibilizării sumei solicitată a fi deblocată?” mai întreba Băişanu.Scandalul a trecut fără consecințe pentru Bobâlcă, care a rămas și la CNU și la CEO, că tot se știa și la minister că funcționarul are nevoie mare de bani.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here