Un piroman își face de cap în zona Griviței din municipiu

689

Un individ, rămas necunoscut deocamdată, a reușit să bage panica în locatarii unui bloc din Târgu-Jiu, după ce a incendiat câteva uși ale unor garsoniere, dar și un autoturism, motivul pentru care el recurge la astfel de gesturi nefiind cunoscut de nimeni. Duminică dimineața, locatarii au sunat la 112 și au chemat Poliția, după ce au găsit ușa de la intrarea în bloc incendiată, focul fiind stins de unul dintre locatari, după ce a simțit mirosul de fum. Nu este primul caz de acest gen.
În aprilie a fost surprins pe o cameră de supraveghere momentul în care un individ cu glugă pe cap vine cu o cutie la ușa unei garsoniere, aprinde câteva hârtii și materiale textile puse în cutie, după care lasă cutia în flăcări la ușa din lemn și pleacă.
Constantin Dungaciu a scăpat teafăr atunci doar pentru că soția sa a simțit la timp fumul și a reușit să stingă flăcările. “Arde foarte repede lacul de pe ușa din lemn.
El vine cu o glugă trasă pe față, ca să nu fie identificat, aprinde ce are în cutie pus, adică niște hârtii și preșuri luate de la uși probabil, după care pune cutia aprinsă lângă ușă și pleacă. Înainte de episodul acesta au mai fost niște incidente la o vecină în bloc, cineva aruncând pungi cu urină în ușa acesteia. Apoi au mai fost și alte incendii, ajungându-se ca acum să ardă ușa de la intrare”, spune locatarul.
Toți cei care stau în blocul cu pricina nu mai au liniște noaptea, de când cu aceste incendii. Oamenii, în special femeile, spun că se tem pentru siguranța lor, mai ales că nimeni nu știe din ce motiv recurge piromanul la un astfel de gest extrem.
“Sunt femeie singură, am venit azi noapte târziu acasă și am adormit, fiind obosită. De dimineață când m-am trezit am văzut ușa de la intrare neagră de la foc.
Dacă nu se trezea vecinul să stingă focul la timp ardeam toți ca șobolanii aici? Că deasupra sunt contoarele de curent și cine știe ce se putea întâmpla. Nici nu știe nimeni de ce face ceea ce face și vă dați seama că toți stăm cu teamă. Cum să nu îți fie frică, mai ales dacă s-a dus să pună focul la vecinul știind că e filmat de camera de supraveghere?”, a spus o locatară.
Duminică dimineața, oamenii au sunat la 112 și au sesizat cele întâmplate. Automat IPJ Gorj a deschis o anchetă în care face cercetări pentru distrugere prin incendiere, polițiștii încercând să dea acum de urma piromanului pentru ca acesta să fie tras la răspundere în fața legii pentru faptele sale.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here