Directorul Iliuţă: “Nu îmi puteam imagina că Guţă şi Firiza erau în stare de aşa ceva”

319

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj este foarte bulversată, în această perioadă, din cauză celor petrecute cu cei trei angajaţi ai săi, care datorită întocmirii unor acte false patroanei societăţii Lexi Star din Gorj acum sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală. Doi dintre inspectori au fost suspendaţi din funcţii şi sunt deja reţinuţi urmare a cercetărilor în dosar. Rodica Băbău, al treilea angajat al DSVSA implicat în dosarul de evaziune fiscală, se află şi ea în vizorul anchetatorilor, fiind cercetată pentru aceleaşi infracţiuni.

Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj, nu mai ştie ce să creadă despre faptele subordonaţilor săi implicaţi în dosarul “Lexi Star”. Deşi iniţial le-a luat apărarea, acum, întrebat dacă mai crede în nevinovăţia celor implicaţi, a răspuns, că, la momentul acesta, nu mai ştie ce sa creadă. “Nu îmi puteam imagina că ar putea fi în stare de aşa ceva. Noi, la Direcţie, îi considerăm pe cei implicaţi corecţi şi cinstiţi. La momentul acesta nu mai ştiu ce este…”, a declarat, încurcat, Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj. Este deja cunoscut faptul că trei inspectori din cadrul DSVSA Gorj sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală pentru că au fost depistaţi de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj că au întocmit acte false patroanei de la Lexi Star. Ana Guţă, Dumitru Firiza şi Rodica Băbău, medici veterinari în cadrul DSVSA Gorj, sunt cercetaţi pentru dispariţia unei cantităţi de 20 de tone de carne şi preparate din carne din abatorul societăţii Lexi Star din municipiu. Maria Lupulescu, patroana firmei, a apelat la Ana Guţă, inspector în cadrul DSVSA Gorj, care a întocmit în fals o notă de constatare din care reieşea că produsele din carne erau improprii consumului şi puteau fi distruse.
Andrada Bărăitaru

Competenţe reduse şi acces interzis în carmangerii
În momentul în care ancheta a devenit publică, în urmă cu trei luni de zile, Ion Iliuţă directorul DSVSA a luat primele măsuri cu cei aflaţi în cauză. “Facem şi acum o reevaluare a activităţii celor trei inspectori. Eu, de altfel, în urmă cu trei luni de zile am dat un ordin, acela de micşorare sau anulare a anumitor competenţe a acestora prinse în fişa postului. Cei trei nu mai au competenţe de inspecţie şi control în industria alimentară, respectiv abatoare, şi carmangerii. Eu şi colegii nu ne explicăm acest incident, a fost o mare surpriză pentru noi. Micşorarea competenţelor înseamnă să cam stea 8 ore la birou. Nu au existat acest gen de probleme în instituţie, inspectorii neavând probleme interdisciplinare. Dumitru Firiza lucrează în direcţie, la biroul igienă alimentară încă din 1995 iar Rodica Băbău este şefa biroului de inspecţii din 1994”, a precizat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj. Maria Lupulescu, patroana de la Lexi Star, şi Ana Guţă au fost reţinute luni pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fals intelectual respectiv fals intelectual şi complicitate la evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here