GorjFest a ajuns la final

362

Şi ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale GorjFest a înregistrat un real succes, asta datorită lucrărilor celor 30 de artişti internaţionali şi români care şi-au demonstrat creativitatea timp de o săptămână. Asta, prin intermediul celor trei secţiuni ale festivalului, pictură, film documentar şi fotografie artistică. Lucrările lor au fost inspirate din frumuseţile meleagurilor Gorjului.

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au organizat ieri o conferinţă în cadrul căruia au participat reprezentanţii autorităţilor judeţene, organizatorii, şi nu în ultimul rând artiştii. În cadrul întâlnirii, organizate în Sala Maură, au fost adresate mulţumiri artiştilor pentru creaţiile realizate, inspirate de pe meleagurile lui Constantin Brâncuşi. “A fost o întâlnirea extraordinar de frumoasă, de interesantă, acea întâlnire mi-a dat garanţia succesului. Pentru această ediţie GorjFest vreau să felicit organizatorii pentru modul în care au reuşit ca timp de 20 de ani să păstreze acest festival în picioare şi mai mult decât atât, de la ediţie la ediţie, să o transforme într-un obiectiv extrem de atractiv pentru oamenii din domeniu de peste hotarele ţării. Pentru că iată avem reprezentanţi ai artelor din mai multe ţări din câte ar fi sperat cineva la începutul GorjFestului. Gândurile mele se îndreaptă spre cei care sunt prezenţi aici, veniţi din afara ţării şi din afara României. Sperăm că prin ceea ce s-a realizat, România, gorjenii şi judeţul Gorj reprezintă o destinaţie şi de ce nu un partener pentru tot ceea ce înseamnă activitate artistică”, a precizat Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Lucrările, la vernisaj
Toate lucrările realizate de cei 26 de invitaţi din România dar şi din alte 11 ţări precum Cipru, Turcia, Serbia, Italia, Israel, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, Republica Africa de Sud şi Republica Moldova, se vor păstra în patrimoniul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovare Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj. La închiderea Festivalului artiştii au primit cadouri din partea autorităţilor şi multe laude pentru operele de artă create. GorjFest şi-a închis porţile la CJCPCT printr-un vernisaj al lucrărilor realizate de participanţii la festival. Festivalului Internaţional de Arte Vizuale GorjFest 2012 s-a desfăşurat cu ajutorul Consiliului Judeţean Gorj, Instituţia Prefectului Gorj, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Consiliului Local şi Primăriei municipiului Târgu-Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, Uniunea Sindicală Mine-Energie Jilţ-Turceni, Sindicatul Liber “Carierea Roşiuţa”, Clubul Sportiv Pandurii Târgu-Jiu, Primăria Târgu-Cărbuneşti şi Primăria Novaci.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here