Şase gorjeni au intrat în magistratură

946

Institutul Naţional al Magistraturii a dat publicităţii tabelul cu rezultatele obţinute la concursul de admitere în magistratură, sesiunea august – septembrie. Pe lista candidaţilor care au reuşit să promoveze examenul se regăsesc şi numele a şase gorjeni.

Concursul de admitere în magistratură s-a desfăşurat în perioada 26 iunie – 10 octombrie şi a avut ca miză ocuparea unui număr de 50 de posturi de judecător la judecătorii şi 50 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. Cei interesaţi de magistratură au susţinut pe data de 26 august testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. Pe data de 9 septembrie a avut loc testarea de verificare a raţionamentului logic, iar în perioada 1 – 8 octombrie s-a susţinut interviul. La acest concurs s-au înscris şi 58 de candidaţi din judeţul Gorj, dintre care 36 şi-au depus dosarele la Tribunalul Gorj iar 22 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Numai şase dintre aceştia au reuşit însă să treacă de toate probele şi să fie admişi în magistratură: Pelmuş Ciprian Ionuţ (7.955), Buţu Dorin (7.533), Bîjnea Constantin Cătălin (7.495), Izdrugă Maria (7.323), Găvan Liliana-Maria (7.295) şi Bondoc Radu-Dumitru (7.220).

Buna reputaţie a candidaţilor, verificată
Candidaţii declaraţi admişi la concursul de admitere în magistratură au obligaţia de a depune la tribunalele, respectiv la parchetele de pe lângă tribunalele în a căror circumscripţie domiciliază, în termen de 10 zile de la data publicării rezultatelor finale ale concursului, mai multe documente necesare verificării condiţiei bunei reputaţii: curriculum vitae care să cuprindă datele de identificare, datele de stare civilă, datele cu privire la studiile absolvite şi locurile de muncă anterioare; caracterizarea de la ultimul loc de muncă, care să cuprindă inclusiv menţiuni privind existenţa ori inexistenţa unor eventualele sancţiuni disciplinare sau administrative; adeverinţe eliberate de primarii şi/sau, după caz, de administraţiile financiare de la domiciliile avute în ultimii 3 ani anterior datei susţinerii primei probe din cadrul primei etape a concursului, din care să rezulte, dacă este cazul, natura şi tipul contravenţiilor comise şi sancţiunile contravenţionale aplicate în această perioadă; declaraţia pe propria răspundere privind precizarea domiciliului avut în ultimii 3 ani anterior datei susţinerii primei probe din cadrul primei etape a concursului, precum şi orice alte înscrisuri pe care le consideră relevante pentru verificarea îndeplinirii condiţiei bunei reputaţii.
Roxana Lupu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here