Criminalitatea informatică, fără rezultate în România

471

Hackerii din România au băgat spaima în americani! Sunt prea deştepţi iar site-urile vizate sunt şi vulnerabile! O recunosc serviciile secrete americane şi reprezentanţii e-bay, care încearcă acum să instruiască autorităţile române cum să procedeze cu aceşti infractori. Mai mult, americanii spun că legile româneşti sunt prea blânde pentru astfel de fapte.

România este paradisul hackerilor din toată lumea. Nu pentru că nu ar fi depistaţi la timp, ci pentru că, după o noapte în arest, aceştia sunt lăsaţi în libertate. Darren White, reprezentantul Secret Service în România susţine că legea în privinţa criminalităţii informatice este prea blândă în ţara noastră, iar drumul spre pedeapsa definitivă în astfel de cazuri este prea lung. Un astfel de exemplu a şi fost dat, unde magistraţii judecă şi acum, la mai bine de un an de când au prins zeci de hackeri din Gorj şi Vâlcea care au vândut pe e-bay bunuri inexistente de zeci de milioane de dolari. Banii erau aduşi în ţară prin intermediari care îşi falsificaseră paşapoartele în Statele Unite.
Dezvăluirile au fost făcute la conferinţa internaţională desfăşurată la Târgu-Jiu, unde au mai participat reprezentanţii e-bay şi Octavia Spineanu, directorul Institutului Naţional al Magistraturii. Acum americanii vor să instruiască autorităţile din România cum să acţioneze în astfel de cazuri. Au început cu Târgu-jiul şi vor continua în mai multe zone ale ţării, ultima locaţie fiind Bucureştiul.
Gabriela Mladin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here