Inspectoratul Şcolar şi Direcţia Agricolă se vor muta în palate

315

În perioada imediat următoare, Inspectoratul Şcolar împreună cu toate instituţiile din cadrul Ministerului Educaţiei dar şi cu instituţiile deconcentrate agricole îşi vor muta actualele locaţii. Ele se vor muta în două palate, în două clădiri ce vor fi special amenajate în acest sens.

Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj, a făcut toate demersurile necesare pentru ca miniştrii Ecaterina Andronescu şi Daniel Constantin să îşi dea acordul cu privire cele două domenii, respectiv Inspectoratul Şcolar şi Direcţia Agricolă, pentru ca ele să funcţioneze în două clădiri special amenajate, Palatul Educaţiei şi Palatul Agriculturii.

Cetăţenii umblă de acolo, colo
Prefectul a luat această hotărâre din mai multe motive, unul dintre ele ar fi acelea că cei la Inspectoratul Şcolar erau centralizaţi însă nu îi avantaja ca imagine iar cel de-al doilea a fost acela că instituţiile deconcentrate agricole se aflau în chirie în diferite zone ale oraşului. De altfel, unele servicii se află în zona de nord a oraşului, altele sunt în zona centrală, altele în zona de est, vest, sud şi prin prisma acestui fapt este normal ca cetăţenii, beneficiarii, persoanele care plătesc funcţionarii statului din banii publici să nu alerge în toate cele 4 colţuri ale oraşului pentru a putea lua un aviz dintr-o parte, o adeverinţă din altă parte. Prin acest mod, cetăţenii consumă carburanţi, timp şi bani. Palatul Educaţiei ar fi destinat Inspectoratului Şcolar cu toate celelalte instituţii din cadrul Ministerului Educaţiei, care se va muta la etajul 5 în clădirea reabilitată(n.r. Liceul nr. 5), iar serviciile deconcentrate, respectiv Direcţia Agricolă, APIA vor funcţiona, în următoarele luni, în clădirea de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.

DSV-ul rămâne în locaţia actuală
“Unde este acum Inspectoratul Şcolar i-am făcut o propunere ministrului Daniel Constantin, la şedinţa de guvern la care am participat, după ce m-am consultat şi cu colegii din instituţiile subordonate Ministerului Agriculturii, că acolo aş dori să facem Palatul Agriculturii, să ducem toate instituţiile deconcentrate agricole acolo, excepţie făcând cele care au laboratoare şi nu pot fi duse acolo neavând utilităţi pentru acest lucru. Deci nu o să fie Direcţia Sanitar Veterinară, Direcţia Silvică, Fitosanitar, restul vreau să fie toate în acest spaţiu”, a declarat prefectul Teodorescu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here