Primăria Târgu-Jiu a dat 30 de pachete cu rechizite copiilor nevoiaşi

437

Autorităţile locale au venit, din nou, în sprijinul familiilor nevoiaşe. De această dată, în atenţia reprezentaţilor Primăriei Târgu-Jiu au fost copiii, 30 dintre ei primind ghiozdane complet echipate pentru anul şcolar 2012-2013. Micuţii şi-au primit pachetele cu rechizite, ieri, fiindu-le înmânate de viceprimarul Aurel Popescu.

Anul şcolar 2012-2013 bate la uşă. Majoritatea gorjenilor au achiziţionat deja tot ceea ce le este necesar copiilor pentru şcoală. Din păcate, la nivelul municipiului nostru există şi familii cu venituri extrem de mici, care nu-şi permit să cumpere caiete, ghiozdane şi alte lucruri necesare unui elev. În sprijinul acestei categorii de persoane a venit, ca de fiecare dată, Primăria Târgu-Jiu. “Iată că a trecut vara şi odată cu sosirea anotimpului toamna începe şi noul an şcolar. Pentru unii dintre copii este o mare bucurie, pentru alţii este o tristeţe că s-a terminat vacanţa, dar şi pentru ei va deveni o bucurie atunci când se vor reîntâlni cu colegii şi îşi vor depăna amintirile din timpul vacanţei. Primăria Târgu-Jiu, ca de obicei, şi în acest an vine în sprijinul unor familii care au o situaţie financiară puţin mai delicată şi acordă un ajutor constând în rechizite pentru noul an şcolar. Aceste pachete au fost realizate în urma unor analize făcute de Direcţia de Protecţie Socială şi constau în ghiozdane, rechizite şcolare, caiete, creioane, pixuri şi cam tot ce poate să-i folosească unui copil în timpul anului şcolar”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

30 de ghiozdane complet echipate
Pentru a putea întocmi lista beneficiarilor de pachete cu rechizite şcolare, reprezentanţi Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu au analizat cu atenţie familiile aflate în evidenţele instituţie. Astfel, în final s-au achiziţionat 30 de ghiozdane complet echipate, costul total al acestora ajungând la aproximativ 3.300 lei. “Noi acordăm sprijin familiilor care altfel nu ar avea posibilitatea să cumpere pentru copii tot ce au nevoie la început de an şcolar; totodată, încercăm încurajarea copiilor să se ducă la şcoală, să încerce să aibă un viitor mai bun şi să nu renunţe niciodată la educaţie. În acest an ajutăm un număr de 30 de copii din familii cu venituri extrem de mici, cu mari probleme şi sperăm ca sprijinul nostru să fie de bun augur pentru ei”, a precizat Teodora Ciobanu, directorul DPPS Târgu-Jiu.

13 pachete pentru gimnaziu, 17 pentru clasele V-XII
Distribuirea pachetelor cu rechizite şcolare s-a făcut ieri, la sediul Primăriei Târgu-Jiu. Astfel, 13 copii de gimnaziu au primit ghiozdane conţinând: 10 caiete de matematică, 10 caiete tip dictando, 1 stilou, un penar echipat, acuarele, bloc desen A4, 10 coperte caiete A4. Costul unui pachet cu rechizite pentru elevii din clasele I-IV se ridică la 90 lei. Copiii din clasele V-XII au primit şi ei de la autorităţi ghiozdane conţinând: 10 caiete studenţeşti de matematică, 10 caiete studenţeşti tip dictando, 3 creioane, 1 radieră, 1 liniar, 1 ascuţitoare, 10 coperte caiete studenţeşti. Preţul unui pachet de rechizite pentru această categorie de elevi a fost de 135 lei.
Copiii au fost emoţionaţi, dar şi deosebit de bucuroşi că autorităţile nu i-au uitat nici de această dată, sprijinindu-i şi oferindu-le posibilitatea de a începe anul şcolar aşa cum trebuie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here