Banţa nu se (mai) miră de instalarea lui Andrei ca subprefect la Capitală

345

Mutarea fostului prefect Liviu Andrei pe un post de subprefect la Bucureşti i-a lăsat pe mulţi foşti adversari politici ai acestuia din USL cu gura căscată, un alt fost prefect al judeţului, Victor Banţa aducându-şi aminte că el nu a avut parte de un astfel de tratament.

Recunoaşte că acum este “vaccinat” şi nu îl mai surprinde aproape nimic din ceea ce se întâmplă pe scena politică, motiv pentru care şi apreciază ca “foarte generos” gestul făcut de actuala putere cu fostul prefect de Gorj.
Aprecierile sunt făcute în contextul în care Banţa a fost dus tocmai pe la Braşov ca inspector guvernamental atunci când a fost zburat din scaunul de prefect, el judecându-se apoi cu Guvernul şi reuşind să blocheze în primăvară modificarea legii înalţilor funcţionari publici, modificări care l-ar fi dezavantajat şi mai mult dacă erau aplicate.
“Eu o cunosc bine pe doamna Georgeta Gavrilă, şefa domnului Andrei, o persoană intransigentă, care e înalt funcţionar public de 7 sau 8 ani. Domnul Andrei ştiu că e obişnuit cu munca, că doar are aproape 4 ani de experienţă la Gorj şi cred că va face faţă cerinţelor postului. Mă bucur că actuala putere e foarte generoasă în privinţa sa şi mă bucur şi că principiul continuităţii pentru care eu şi colegii mei care am fost deportaţi politic prin ţară am luptat prin instanţe este în vigoare şi îi oferă posibilitatea domnului Andrei să lucreze la Bucureşti. E frumos să lucrezi la Bucureşti! Mă bucur că noi care trebuia să fim daţi afară de tot din sistem am luptat pentru stabilitate pentru că acum avem dovada că există stabilitatea în funcţie a unui înalt funcţionar public”, spune, ironic, evident, Victor Banţa.
Gelu Ionescu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here