Șeful Salvamont Gorj, la Congresul Internaţional de Salvare din staţiunea Rosa Khutor din Caucaz

580

O delegaţie formată din zece salvatori montani din: Gorj, Argeş, Hunedoara, Mureş şi Covasna reprezintă Salvamont România la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi, organizat de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS) şi Serviciul de salvare montană din Rusia. Evenimentul se desfășoară în perioada 20-27 ianuarie, în staţiunea Rosa Khutor din Caucaz. Acolo este prezent și Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj şi preşedintele Salvamont România.

Țara noastră este membră cu drepturi depline în Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS), ce reuneşte 33 de ţări membre şi membri asociaţi din întreaga lume. Congresul Internațional de Salvare reprezintă o oportunitate deosebită pentru salvamontiştii români de a intra în contact, prin delegaţia participantă, de a face schimb de informaţii şi de experienţă, cu asociaţii naţionale de salvare montană şi pe pârtii de schi, organizaţii profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării montane de pe toate continentele.

Șeful Salvamont, prezent la congresul din Caucaz
În aceste zile, în staţiunea Rosa Khutor din Caucaz se desfășoară Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi, organizat de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS) şi Serviciul de salvare montană din Rusia.
Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj şi preşedintele Salvamont România, prezintă lucrarea “Salvatorul montan profesie, certificare, calificare”, ţara noastră fiind recunoscută şi apreciată pentru cadrul legislativ foarte bun şi complet asigurat activităţii de salvare montană, pentru soluţia găsită de desfăşurare a activităţii în structură mixtă, angajaţi şi voluntari, pentru sistemul de formare profesională, precum şi ca prima ţară europeană care a reuşit reglementarea acestei profesii la nivelul UE.
Membri cu drepturi depline şi în Comitetul Internaţional de Salvare montană CISA IKAR, salvamontiştii români se bucură de o poziţie foarte bună în rândul ţărilor cu activitate de salvare montană reuşind să menţină această activitate mereu “la înălţime”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.