Vila cu piscină și teren de tenis a patronilor de la Lexi Star, scoasă astăzi la mezat

2097

Casa și terenul de 2000 de mp din Bucureasa, comuna Dănești, aparținând patronului Lexi Star, Alexandru Lupulescu, este scoasă, astăzi, la licitație la Craiova. Prețul de începere a licitației este de 396.400 de lei. Banii din vânzarea proprietății aparținând foștilor soți, Alexandru și Maria Lupulescu, vor ajunge la Unicredit Bank pentru recuperarea sumelor împrumutate de cei doi, printr-un contract de credit cu garanție ipotecară. Ambii oameni de afaceri, patroni ai Lexi Star, au fost condamnați în 2014, definitiv la închisoare cu executare, unul pentru delapidare, iar altul pentru evaziune fiscală.

Un executor judecătoresc din circumscripția Curții de Apel Craiova a anunțat, încă din noiembrie, scoaterea, astăzi, la licitație a proprietății lui Alexandru Lupulescu și a Mariei Chervase (fostă Lupulescu), pentru datoria neachitată către Unicredit Bank, urmare a contractului de împrumut cu garanție ipotecară a proprietății, semnat în anul 2010. Imobilul din Bucureasa, comuna Dănești, este compus dintr-un teren de 2000 de mp, 700 mp fiind curți și construcții, iar restul de 1300 de mp fiind teren arabil, pe care se află amplasată vila cu etaj și anexele. De altfel, vila fostei familii Lupulescu avea și o terasă, o piscină și teren de tenis, neîntreținute însă. Prețul de începere a licitației este de 396.400 de lei, de fapt însă fiind 75% din prețul cerut inițial, semn că executorul a mai încercat să vândă proprietatea, fără succes însă. Licitația are loc în această dimineață, la ora 9.00, în Craiova, cumpărătorii fiind obligați să dețină pentru participare 10% din prețul imobilului, drept cauțiune.

Bunurile Lexi Star, vândute la bucată!
Săndel Lupulescu a fost introdus în vara lui 2014 din arestul IPJ Gorj în Penitenciarul Târgu-Jiu, locul unde, instanța a decis să execute doi ani și trei luni de închisoare. La rândul său, Maria Lupulescu, soţia lui Alexandru Lupulescu, a fost condamnată în acelaşi dosar la doi ani şi şase luni de închisoare pentru evaziune fiscală. Maria Lupulescu și-a ispășit pedeapsa în Penitenciarul de Femei din Prahova. Cei doi, aflați în libertate, au rămas fără avere încă dinainte de condamnarea definitivă, bunurile lor fiind scoase la mezat încă din 2013, după ce două persoane au cerut insolvența Lexi Star. Cu un an înainte de condamnarea definitivă a patronilor, Siomax vindea la bucată patrimoniul societății Lexi Star. 13 bunuri mobile și imobile, printre care se număra și un teren intravilan în “buricul“ municipiului Târgu-Jiu, care avea cea mai mare valoare, o mașină de lux, dar și un abator și-au schimbat, rând pe rând, proprietarul. Astăzi, a venit și rândul vilei de la Botorogi, abandonată de proprietarii care au preferat să locuiască în Târgu-Jiu.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here