Băleşti, comuna cu cei mai mulţi nitraţi în apă din judeţ

430

În cadrul proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nitraţi” organizat astăzi de către Ministerul Mediului şi a Pădurilor la Craiova, se va dezbate problema legată de comuna gorjeană Băleşti care a fost detectată ca zonă în care, în unele locuri, valoarea nitraţilor în apă depăşeşte de 2 ori valoarea maximă admisă. La deschiderea Campaniei vor fi prezenţi şi Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, împreună cu Costică Păunescu – Director tehnic resurse de apă- Administraţia Bazinală de Apă Jiu ţi cu Radu Socolovschi – directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. Din acest proiect fac parte judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi.

Astăzi la ora 11.00 va avea loc deschiderea Campaniei la care vor lua parte şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, APIA, Autoritatea Sanitar Veterinară, DSP, Garda de Mediu, Direcţia pentru Agricultură şi autorităţi locale din judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi. Preocuparea pentru păstrarea surselor de apă este o prioritate în contextul în care peste 1.900 de localităţi din România sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi. Discutată va fi şi problema de la Băleşti, comună cu peste opt mii de locuitori, care a fost detectată ca zonă care depăşeşte valoarea maximă de nitraţi admisă.

Reducerea poluării
Seminarul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 17 şi 18 iulie 2012, iar printre primele teme supuse dezbaterilor se află Legislaţia europeană de Mediu şi instituţiile europene, Legislaţia de Mediu din România şi instituţiile de Mediu, Poluarea şi efectele asupra Mediului, Măsuri de Protecţie a Mediului, Specificul activităţilor din Agricultură şi impactul asupra Mediului.
Proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi are ca scop reducerea poluării apei şi solului cu nutrienţi prin investiţii pentru depozitarea gunoiului de grajd şi informarea publicului pentru păstrarea surselor de apă curate. Investiţiile se derulează în 69 de localităţi din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienţi. Campania de promovare a proiectului urmăreşte conştientizarea oamenilor la riscul poluării cu nitraţi şi responsabilizarea acestora pentru depozitarea deşeurilor animale.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.