Scandalagii, sancţionaţi de jandarmi

338

Amenzi Jandarmi2Jandarmii gorjeni au continuat zilele trecute acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale. Pe parcursul acestor acţiuni, jandarmii au aplicat mai multe sancţiuni, majoritatea pentru provocare şi participare efectivă la scandal.

Printre scandalagiii sancţionaţi de jandarmi se află şi patru tineri din municipiul Târgu-Jiu, care s-au luat la bătaie chiar în faţa unui bar aflat în apropierea Prefecturii Gorj. „Un subofiţer jandarm aflat în serviciu la sediul Instituţiei Prefecturii Gorj, a solicitat echipajul de intervenţie, deoarece în apropierea obiectivului are loc o altercaţie între un grup de persoane. Echipajul de intervenţie al Jandarmeriei s-a deplasat la locul indicat, constatând că solicitarea se confirmă, au intervenit, oprind scandalul provocat şi au aplicat măsurile legale, dispunându-se sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 200 lei, fiecare, a unui număr de patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 ani, toţi cu domiciliul în municipiul Târgu-Jiu care în faţa localului public din Piaţa Prefecturii, au provocat şi participat efectiv la scandal”, a declarat Alin Ivan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj. Tot cu amenzi în valoare de 200 lei au fost sancţionaţi şi trei bărbaţi din Bumbeşti-Jiu, care au făcut scandal în faţa Gării din localitate, agresând fizic alte două persoane.

Prostituată amendată

O tânără de 29 ani, domiciliată în municipiul Târgu-Jiu a fost sancţionată contravenţional de către o patrulă de jandarmi cu amendă în valoare de 500 lei, după ce a fost depistată în zona unei parcări din strada Barajelor, în timp ce atrăgea persoane în vederea practicării de raporturi sexuale pentru obţine foloase materiale. Tot cu amendă în valoare de 500 de lei s-a ales şi un tânăr de 25 de ani, din Târgu-Jiu, care a agresat fizic o tânără de 18 ani din municipiu. Reprezentanţii IJJ Gorj atrag atenţia asupra faptului că încălcarea prevederilor normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice pot atrage răspunderea contravenţională sau penală a făptuitorilor, fiind prevăzute sancţiuni contravenţionale de la 100 la 3000 lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here