Ca la noi, la nimeni – Obsesii prezidențiale

571

Nu mai are rost să-l cităm pe ex-ul Traian Băsescu, care l-a jignit pe fostul ministru de Externe Titus Corlățean, actual Senator PSD, și trecem la o exprimare de același fel a președintelui Klaus Werner Iohannis la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului și lider al ALDE. Față de conferința de presă de la Palatul Cotroceni când s-a luat de Guvernul Tudose și a dat undă verde la protestele de stradă în toată România citind de pe hârtie ceva cu țopăieli fiscale, recunoscând că nu-i specialist în probleme financiar-bancare, dar asta l-au informat consilierii domniei sale, pe Călin Popescu Tăriceanu l-a boscorodit după mintea domniei sale, atâta câtă are!
Și astfel, Iohannis dixit despre Tăriceanu: “Câteodată, crează impresia că e puțin obsedat”. După ce anterior pretinsul președinte al tuturor românilor spunea că a urmărit o vreme afirmațiile Președintelui Senatului, dar a renunțat pe motiv că “au devenit cam ciudate“. Ciudățenia constând, firește, în aceea că respectivele afirmații ale Președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl vizau direct. Președintele Klaus Werner Iohannis a fost contaminat de o teribilă alergie la tot ceea ce ar putea să-i lezeze aura de supremație absolută și de a toate știutor. Alergie pe care, din păcate pentru România, predecesorul său Traian Băsescu și-a manifestat-o cu vârf și îndesat.
Tot din nefericire, Herr Iohannis reacționează extrem de iritat și vede în opiniile diferite de ale sale expresia unor acute, durabile, tulburări psihologice pe care le etichetează, la pachet, ca fiind obsesii. Adică, tot un fel de obsesie, dar din partea Prea Înaltului locatar temporar al Palatului Cotroceni. Observație ce este valabilă și în cazul Amiralului Dezastrului Național – Traian Băsescu! Și ca să dăm un citat din Președintele Klaus Werner Iohannis: “Persoanele obsedate nu fac bine politicii“, ne punem întrebarea dacă nu cumva i se potrivește foarte bine și domniei sale. În fond, pe la țară se zice că cine spune, ăla este!
Nu-l arată ca pe un mare orator nici exprimarea cu presupusa țopăială fiscală a Guvernului Tudose. Oricum, propunerile de modificare a Codului Fiscal pentru anul 2018 s-ar putea să nu se discute nici măcar la ședința guvernului, astăzi, miercuri. Și dacă se vor lua în dezbatere vreodată, propunerile de modificări ale Codului Fiscal vor arăta cu totul altfel.
Totuși, instigarea la revoltă popular contra pachetului legilor justiției și a modificărilor posibile ale Codului Fiscal este incompatibilă cu statul de drept și cu democrația. În fond, Parlamentul are obligația să legifereze, iar președintele României să respingă legile ori să le promulge. Să demonstreze societatea civilă și firava opoziție – Noul PNL, USR, Dacian Cioloș și Raluca Prună sau Vlad Voiculescu, adică tehnocrații – împotriva celor peste 1.000 de decizii de condamnare a României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), decizii date doar în ultimii zece ani nu vi se pare aiuritor? România este pe primul loc din Uniunea Europeană la încălcarea drepturilor omului. În vreme ce Norvegia, de pildă, are numai 28 de condamnări din anul 1952 și până în anul 2015!
Cu siguranță, Norvegia are democrație și conducători adevărați. Nu parașutați!
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.