Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti are mulţi medici tineri

392

spital carbunestiÎn timp ce din majoritatea unităţilor spitaliceşti medicii tineri aleg să plece în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit, la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti cei mai mulţi doctori au între 30 şi 40 de ani. Informaţia este confirmată de însuşi managerul unităţii, care se mândreşte cu faptul că tinerii aleg să lucreze în acest spital.

Problema medicilor tineri din spitalele gorjene a fost dezbătută într-un cadru oficial, cu ocazia întâlnirii organizate de către prefectul Liviu Andrei, în data de 29 noiembrie. Evenimentul a avut loc la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, unde prefectul s-a întâlnit cu membrii comisiei mixte de monitorizare a activităţii medicale desfăşurate în unităţile sanitare de pe raza judeţului Gorj. director-tarziu-constantin1În cadrul respectivei întâlniri s-a discutat despre importanţa medicilor tineri în spitalele din judeţul Gorj. Prefectul Judeţului Gorj, Vasile Liviu Andrei, a tras un semnal de alarmă în privinţa faptului că, în unităţile spitaliceşti gorjene medicii tineri nu pot profesa din cauza celor aflaţi în prag de pensionare. „Medicii tineri sunt eliminaţi de cei vechi. Trebuie să conştientizăm că nu trăim cât lumea şi trebuie să vină cineva în urma noastră. Medicii aflaţi în prag de pensionare trebuie să colaboreze cu cei tineri, să reuşim să îmbinăm experienţa celor în vârstă cu entuziasmul celor tineri. Mâine, poimâine ies la pensie şi nu are cine să le ia locul“, a precizat reprezentantul guvernului în teritoriu.

Directorul Târziu: „majoritatea medicilor noştri au între 30 şi 40 de ani”

Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, a prezentat membrilor comisiei activitatea unităţii spitaliceşti şi a precizat că în localitate, majoritatea medicilor au între 30 şi 40 de ani. „Sunt convins că aceste întâlniri sunt benefice pentru noi toţi. Vreau să vă spun că în anul 2004, când am venit noi, în spital erau 16 medici. Acum suntem 78 de medici dintre care majoritatea au vârste între 30 şi 40 de ani, lucru care s-a văzut“ a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti. Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, spune că pentru el este foarte important ca în unitatea sanitară de pe raza localităţii să existe medici tineri şi pentru a încuraja acest lucru a pus la dispoziţia acestora locuinţe. „Este foarte important ca în spital să fie medici tineri. Noi am încercat să îi atragem şi acum sunt mândru să spun că în spitalul de la Cărbuneşti este un cardiolog care a lucrat la Bucureşti, un medic care a profesat în Dubai şi mulţi alţii. Pentru a atrage însă medici tineri spre spital am pus la dispoziţia acestora locuinţe, pentru că un act medical nu se face cu ochii pe ceas, că pierzi naveta“, a adăugat edilul Mazilu. Pentru orice unitate spitalicească existenţa medicilor tineri este extrem de importantă, aproape vitală, aceştia reprezentând, practic, viitorul unui spital.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.